Šibenik meteo: Temperatura zraka u sat vremena ‘pala’ za pet stupnjeva Celzijevih

Duboka ciklona će se u nastavku dana premještati preko Italije nad srednji Jadran te donijeti nestabilne vremenske prilike zbog čega su od strane Meteoalarma izdana vremenska upozorenja na lokalno obilnije oborine veće od 40 litara po metru četvornome, te jak vjetar južnih i jugozapadnih smjerova prosječne brzine veće od 40km/h, odnsno sa udarima većim od 95km/h.

Na našem području u nastavku dana oblačno uz kišu, obilnijom u drugom dijelu dana te posebice na sjeveru županije. Navečer na zapadu i na moru postoji mogućnost i za lokalne neverine. Vjetar će u nastavku dana jačati te okretati na južne i jugozapadne smjerove, a tijekom noći pojačani lebić može raditi i probleme u obalnom dijelu županije, posebice na jugu županije.

Slaba bura i hladan zrak prodrli su na sjever županije gdje se temperatura zraka oko 14 satu snizila za 5°C u samo jedan sat i kreće se oko 7°C uz 20mm izmjerene kiše.

Sutra sredinom dana središte ciklone bi se trebalo nalaziti u našoj neposrednoj blizini.

IZVOR: Šibenik meteo

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.