Šibenska delegacija boravila na prestižnom europskom sajmu ribolovne industrije u Norveškoj

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta i predstavnici Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Ivana Bujas Rupić i Krešimir Kovač borave u norveškom gradu Trondheimu na Nor-fishing sajmu, jednom od vodećih svjetskih sajmova za industrije povezane s morem i pomorstvom.

ŠIBENIK 4

Uz predstavnike Grada Šibenika, na sajmu sudjeluje pet poslovnih subjekata: Lantina, obrt za ribarstvo i marikulturu, DM-INOX, elektroinstalaterski i bravarski obrt, VERTEX B.S., d.o.o., Adria Tribunj, ribarska zadruga i Marinero, obrt za morski i oceanski ribolov, koji su svoje sudjelovanje na Nor-Fishing sajmu ostvarili uspješnom prijavom na javni poziv Grada Šibenika objavljen 4. svibnja 2016. godine te predstavnici NCP Remontnog brodogradilišta i Javne ustanove Razvojna agencija Šibensko-kninske županije. Štand Šibenika prvog dana sajma posjetio je i veleposlanik Republike Hrvatske u Norveškoj Hrvoje Marušić.

Cilj prezentacije poduzetnika na Nor-Fishing sajmu je jačanje i širenje suradnje između norveškog i hrvatskog sektora pomorske i ribarske industrije, promocija poslovnih suradnji i ulaganja u relevantne sektore te stvaranje preduvjeta za dugoročnu suradnju. U sklopu sajma bit će održana i konferencija te poslovni sastanci s ciljem boljeg umrežavanja s potencijalnim partnerima iz Norveške. ŠIBENIK 3

Sudjelovanje na Nor-Fishing sajmu financira se iz sredstava Bilateralnog fonda Europskog gospodarskog prostora od kojih je Grad Šibenik ostvario financiranje svih troškova aktivnosti vezanih uz projekt.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.