Šibenski gimnazijalac Petar Vrvilo osvojio prvo mjesto na Državnom natjecanju iz povijesti!

Na Državnom natjecanju iz povijesti, koje se tijekom protekla tri dana održavalo u Šibeniku, odličan uspjeh ostvario je učenik 1. razreda Gimnazije Antuna Vrančića, Petar Vrvilo. Petar je, naime, osvojio prvo mjesto s osvojena 44 boda u pisanoj provjeri znanja.

Njegov mentor, profesor povijesti Neven Đurić u telefonskom razgovoru kazao nam je kako je prvo mjesto i očekivao.

-Petar je jednostavno briljantan, znao sam da će biti prvi. Povijest voli i sretan sam jako zbog njega i izvanrednog rezultata. Vjerujem kako će zapažene rezultate iz povijesti ostvarivati na natjecanjima i u buduće – poručuje prof. Đurić.

Petar je zapažene uspjehe na natjecanjima iz povijesti ostvarivao i ranije. Kao učenik 7. razreda OŠ Juraj Dalmatinac 2013. godine bio je četvrti na Državnom natjecanju.

Kažimo kako su učenice Nikolina Vučenović i Lucia Bujas iz šibenske gimnazije sa samostalnim istraživačkim radom na temu ‘Šibenski pelegrini’ osvojile deseto mjesto na netom završenom Državnom natjecanju.

irenasacic

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.