Šibenski HNS donirao Društvu multiple skleroze informatičku opremu

-Mi smo neprofitna udruga koja funkcionira volonterski već petnaestu godinu, sa skromnim sredstvima i velikim entuzijazmom borimo se za dobrobit naših članova. Glavni izvori osiguranja sredstava za rad su nam donatori. Od srca zahvaljujemo šibenskom HNS-u na vrijednoj donaciji koju ste nam uručili i kojom ste pokazali senzibilitet prema našim teško oboljelim članovima. Svaka donacija u bilo kojem obliku poruka je našim članovima da nisu sami u ovoj neizlječivoj bolesti. Razumljivo je koliko nam je bitna informatička opremljenost i umreženost za prikupljanje i razmjenu informacija korisnih za članove Društva – rekla je Nevenka Milošević, tajnica Društva MS Šibensko-kninske županije.

Multipla skleroza je opaka bolest koja kod oboljelog (većinom mladih ljudi) napada središnji živčani sustav, onesposobljavajući čovjeka da normalno živi i funkcionira, pa oboljele osobe jako ovise o pomoći drugih. Društvo MS Šibensko-kninske županije sa sjedištem u Šibeniku, Kralja Zvonimira 44, osnovano je 1999.g. sa svrhom socijalizacije i unapređenja kvalitete života oboljelih od MS. Trenutno ima 65 članova od kojih je 20 nepokretno. U prostoru udruge provode se razne aktivnosti u svrhu olakšavanja stanja oboljelih- fizikalna terapija, psihološka podrška, druženje radi međusobne podrške, medicinska gimnastika, članove se informira o socijalnim i zdravstvenim pravima.

-Prilikom posjeta druženju članova Društva MS dojmio nas je njihov entuzijazam, nošenje s problemima, međusobna podrška, topla atmosfera i gostoljubivost kojom su nas dočekali. Naša suradnja će se sigurno nastaviti. HNS Podružnica Šibenik u okviru planiranih humanitarnih aktivnosti ima za cilj pružati podršku udrugama osoba s invaliditetom, donacijama i volonterskim radom-kazala je Sanja Kale, voditeljica Interesnog odbora za socijalnu skrb i zdravstvo šibenskog HNS.

Predsjednik podružnice HNS –a Frane Malenica je  istaknuo  da je na svaki način nužno podržavati i podizati razinu djelovanja udruga na lokalnom i područnom nivou kako bi se jačali kapaciteti zajednice usmjereni na podizanje kvalitete života osoba s invaliditetom i njihovu socijalnu uključenost, što je i dio programa rada šibenskog  HNS-a.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.