Šibenski katastar ušao u zajednički informacijski sustav katastra i zemljišne knjige

11. travnja 2016. godine Područni ured za katastar Šibenik (PUK) je ušao u Zajednički informacijski sustav katastra i zemljišne knjige (ZIS) u Republici Hrvatskoj, kao projekt objedinjavanja podataka Državne geodetske uprave i Ministarstva pravosuđa. Ovaj je sustav jedna je od ključnih poluga izgradnje „e-Hrvatske“, razvoja poduzetništva i osiguranja povjerenja građana u temeljne prostorne registre.

Intenzivne pripreme za pridruživanje ovome informacijskom sustavu dodatno su otežale rad katastarskog ureda u Šibeniku, čiji se broj zaposlenika, uslijed niza okolnosti – od odlazaka do zdravstvenih problema djelatnika, u jednom trenutku prepolovio.

Kako Središnji ured Državne geodetske uprave (DGU) kontinuirano prati rad svih katastarskih ureda, a u nakani da ispuni svoju zadaću kao servis građana,  ravnatelj DGU-a dr. sc. Danko Markovinović, donio je odluku o slanju ispomoći iz Središnjeg ureda u cilju rješavanja zaostataka u poslovnim procesima provedbe promjena u službenim registrima.

S obzirom na situaciju u PUK Šibenik, a po pitanju broja elaborata i zaposlenika, napravljena je dodatna analiza i preraspodjela aktivnosti, koje će u narednom razdoblju, uz planirane druge obveze, značajno smanjiti zaostatke u provedbi predmeta.

U smislu podrške rješavanja imovinsko-pravnih i drugih postupanja PUK Šibenik će napraviti sve da bude na usluzi svim građanima Republike Hrvatske.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.