ŠIBENSKI PLESNI FESTIVAL: Ove godine trodnevni spektakl otvara balet na Mihovilu

Šibenski plesni festival po šesti će put rasplesati građane i goste Krešimirovog grada.

I ovog ljeta plesači, plesni ansambli, koreografi kao i istaknute umjetničke organizacije iz Hrvatske i inozemstva predstavit će svoja ostvarenja na tri zasigurno najljepše pozornice na otvorenom:  pozornici ispred šibenske katedrale Sv. Jakova – jedinstvenog spomenika kulture, uvrštenog u na popis svjetske baštine UNESCO-a, pozornici  tvrđave  Sv.Mihovila – proglašenoj kulturnom atrakcijom godine po izboru Hrvatske turističke zajednice, kao i na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku.

9df58e1d-1c0c-49ef-b63d-bda09cc9a8ac

Prošle godine tijekom festivala Šibenik je posjetilo 300-tinjak plesača iz Hrvatske i inozemstva, a i ove godine možemo najaviti poslastice za ljubitelje plesne umjetnosti, kao i one koji će je tek zavoljeti.

Festival 25.srpnja u 21 sat, na tvrđavi Sv. Mihovila otvara balet HNK Split ‘5 do 12’, koreografa Igora Kirova, s glazbom Kirila Džajkovskog.

Narednih dana u sklopu Šibenik Dance festivala nastupit će brojni i jedinstveni plesni umjetnici.

26.srpnja tako će na Strani B tvrđave Sv.Mihovil nastupiti flamenco plesači  Mitja Obed i Saška Šašić s predstavom “Metamorphosis”.  Kao uvod u njihov program, nastupit će mlada performerica modernog baletnog izričaja   u kombinaciji s fizičkim teatrom  Anja  Nikolić iz Beograda s performansom pod nazivom “INLY”.

f618b7eb-8389-422b-ae0e-6e32564f6aa4

Iznimna solo plesačica i koreografkinja – Sigal Ziv stiže iz Izraela kao gošća festivala, te s plesom ‘Eight red hearts’, nastupa u petak 29.srpnja.

Posljednju večer festivala, u subotu 30.srpnja nastupa bračni par – ona izraelka, on splićanin – Limor Ziv i Ivica Bago. U izvedbi ‘La Flor’ plesat će neoklasičn balet i suvremeni ples.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.