ŠIBENSKI STUDENTI IGRAJU ŠAH: Kad ugledaš dobar potez, počni tražiti bolji

„Poznato je da je šah učitelj vrlina. Prva lekcija, vjerujem,kao u svakom sportu je skromnost, kojoj nas uče brojni porazi. Druga lekcija je strpljenje, treća uvažavanje protivnika.  A svaka šahovska partija je jedna mala partija života.”

                                                                       Al Mutaz Ibn – arapski pisac ( 861 – 908 g.)

 

 

Vodeći se poznatom izrekom kako je u zdravom tijelu zdrav duh, Sportska udruga studenata VUŠ-a u suradnji s Klubom šahista Grada Šibenika organizira kratku besplatnu školu šaha za studente Veleučilišta. Za sve one koji ne znaju, drevna igra, šah, poznata kao igra kraljeva, zabavljala je igrače stotinama godina. Šah je jedna od najpoznatijih igara na svijetu, rasprostranjena od Srednjeg Istoka, Azije, Europe, do Sjeverne Amerike.

Ako ste oduvijek željeli naučiti ovu igru, no bili pokolebani pravilima, opustite se. Mnogi misle da je šah vrlo kompliciran, no istina je da nije ni malo teži od mnogih drugih igara za savladati. Sve što vam je potrebno su jedan kralj i jedna kraljica, šalim se naravno, potrebna vam je samo dobra volja. A upravo za one dobro raspoložene, sve zainteresirane početnike i one malo iskusnije, studentska udruga poziva da im se pridruže te zaigraju malu igru velikih umova. Za sve kontraindikacije i nuspojave odgovoran je Ivan Babić koji je ujedno zadužen i za prijavu svih zainteresiranih. Stoga, povucite još koji potez i prijavite se za ovu crno bijelu igru koja sve igrače vodi u šareni svijet.

Prijave putem facebooka na profilu Ivana Babića https://web.facebook.com/Ivan.babic123 ili preko WhatsApp-a na broj 092 160 3024.

Novinarske sekcije VUŠ-a

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.