Šibenski Veleučilište najavljuje 2.međunarodnu znanstveno – stručnu konferenciju u Solarisu

Zadovoljstvo nam je najaviti 2. međunarodnu znanstveno-stručnu konferenciju „Izazovi današnjice: turizam i lokalni razvoj“ koja će se u organizaciji Veleučilišta u Šibeniku održati od 01. – 03. listopada 2015. u Šibeniku, Solaris beach resort, Hrvatska.

Veleučilište u Šibeniku osnovano je 2006. godine s temeljnim ciljem da kroz kvalitetne studijske programe i znanstveno stručni rad na najvišoj razini kvalitete i izvrsnosti obrazuje samostalne, pouzdane i društveno odgovorne nositelje budućeg razvoja lokalne, nacionalne i međunarodne zajednice. Naše studijske programe želimo dodatno obogatiti organiziranjem konferencije „Izazovi današnjice“  kojom smo nastojali okupiti stručnjake i profesionalce koji se na različite načine i kroz različita područja profesionalnog i javnog djelovanja bave pitanjima suvremenog upravljanja turističkim organizacijama.

logo-konferencija (1)

Ovom konferencijom naglasak smo stavili na turizam iz nekoliko razloga: zbog želje za razvojem i jačanjem novih oblika turizma i prepoznatljivih turističkih destinacija, zbog želje za oblikovanjem novih turističkih proizvoda, zbog gospodarstva Republike Hrvatske, kao i većine drugih zemalja u okruženju, koje se u velikoj mjeri oslanja na turizam, zbog unaprjeđenja kvalitete turističke ponude.

Zbog višestrukih pozitivnih karakteristika i koristi koje lokalna zajednica može imati od turizma u cijelosti, te činjenice da je lokalna samouprava najčešće ta koja u koordinaciji sa ostalim sudionicima javnog i privatnog sektora postavlja temelje strateškog upravljanja turističkom destinacijom, ali i toga da turizam, da bi se mogao razviti, treba, prije svega, dobiti „zeleno svjetlo“ od lokalnog stanovništva, ovogodišnjom konferencijom poseban naglasak smo stavili upravo na povezanost turizma i lokalnog razvoja.

Nakon uspješne I. konferencije koja se održala od 19. do 20. rujna 2013. godine pod nazivom Izazovi današnjice: Turizam danas za sutra, želja nam je da novom konferencijom povežemo znanstvenike/istraživače i gospodarske zajednice te ukažemo na značaj turizma kao gospodarske djelatnosti koja može postati generator razvoja lokalnih zajednica.

Veleučilište će u sklopu konferencije u suradnji s TZ grada Šibenika  i TZ Šibensko- kninske županije organizirati i radionicu ULOGA POSEBNIH OBLIKA TURIZMA U LOKALNOM RAZVOJU S NAGLASKOM NA KULTURNI I ZDRAVSTVENI TURIZAM.

Stoga Vas pozivamo da svoja dosadašnja istraživanja i nove teorijske i praktične spoznaje prezentirate na Konferenciji, te na taj način, ali i na sve druge moguće načine, poduprete njen daljnji razvoj.

Detaljnije informacije vezene uz konferenciju možete dobiti na putem e-maila: konferencija@vus.hr ili možete posjetiti našu službenu web stranicu:  konferencija.vus.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.