Šibensko-kninska županija prva prošla proceduru izrade regionalnog programa uređenja i upravljanja morskim plažama

Na jučer održanoj sjednici Županijske skupštine jednoglasno je usvojen Regionalni program uređenja i upravljanja morskim plažama Šibensko-kninske županije, s ciljem učinkovitijeg uređenja i upravljanja morskim plažama.

Prihvaćanjem ovog zaključka postali smo prva od sedam županija koja je prošla procedure izrade ovog programa.

Regionalni program obuhvaća izradu regionalnog katastra morskih plaža i regionalni plan njihova tematiziranja, kao i analizu postojećeg stanja morskih plaža na području županije, SWOT analizu, viziju do 2020. godine, standarde i modele upravljanja plažama u županiji, kao i i akcijski plan.

Šibensko-kninska županija zajedno s izrađivačem, Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci, organizirala je devet radionica u razdoblju od 30. rujna do 13. listopada prošle godine, i to u Bilicama, Murter-Kornatima, Pirovcu, Primoštenu, Rogoznici, Skradinu, Šibeniku, Tisnom i Vodicama-Tribunju, te provela javnu raspravu kako bi se utvrdili i usuglasili stavovi ključnih dionika o izazovu uređenja i upravljanja plažama.

Na temelju rezultata istraživanja na terenu, ispitivanja stavova lokalnog stanovništva i turista, identificirane su plaže na području Šibensko-kninske županije, strategijom diferencijacije ponuđene su određene teme, izrađeni su kriteriji za razvrstavanje plaža po temama i dat je model upravljanja plažama.

Regionalni program uređenja i upravljanja morskim plažama Šibensko-kninske županije možete pogledati na web stranici županije:

http://sibensko-kninska-zupanija.hr/upload/natjecaji/199/Regionalni_program.pdf

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.