Šibenskom rivom gospodarit će Gradski parking?

Krajem mjeseca veljače ili početkom ožujka ove godine Županijska lučka uprava po prvi put će raspisati natječaj za upravljanje brodskim vezovima na šibenskoj rivi. Podsjetimo, radi se o prvom takvom natječaju, jer je sve do početka ove godine koncesiju na šibenskoj rivi imala tvrtka AK Commerce Gorana Šarića. Koncesije se po novim zakonima Republike Hrvatske ne mogu više ni izdavati za privezišta brodova na pomorskom dobru pod ingerencijom ŽLU-a.

NA GODINU DANA

dulibic

– Po uvjetima natječaja dozvola će se dati najboljem ponuđaču na godinu dana, kad se opet raspisuje novi natječaj. Na natječaj se mogu prijaviti svi, pa i privatnici poput Gorana Šarića, ali smatram da je dobivanju posla najbliži Gradski parking Šibenik. Ta tvrtka je i licencirana za privezišta brodova, pod njihovom ingerencijom je i brodska linija Brodarica – Krapanj. Uostalom, natječaj se raspisuje za 11 privezišta u županiji, i u svakom mjestu se o njima brine lokalno komunalno poduzeće. Tako da ne vidim razloga da se isto ne dogodi i u Šibeniku, Gradski parking je gradska tvrtka – kaže ravnatelj ŽLU-a Željko Dulibić.

Uvjeti natječja ne predviđaju nikakve druge zahvate osim samog upravljanja privezištem.

– Na šibenskoj rivi nema ni prostora za nekakve zahvate, konzervatorski uvjeti su po tom pitanju jako strogi. Struju i vodu na rivi već imamo, i to u potpunosti zadovoljava sve potrebe nautičara – kaže Dulibić.

Sezona naplate vezova na šibenskoj rivi počinje prvog dana mjeseca travnja, pa se dotad već mora dovršiti natječaj i izabrati najbolji ponuđač.

Gradski parking, kaže njegov direktor Goran Bulat, sigurno će se javiti na taj natječaj. Tvrtka, napominje direktor, trenutno zapošljava 95 radnika, a širenje poslovanja na naplatu priveza brodova zapravo je potpuno komplementarno sa trenutnom djelatnošću. Osim toga, ako Gradski parking dobije šibensku rivu na upravljanje, spojit će se s mulom Krke, gdje već upravlja parkingom koji je također do ove godine bio pod tvrtkom AK Commerce.

NOVA VIZURA

bulat-goran

– Parking na mulu Krke uredili smo prošlog tjedna, označena je nova horizontalna signalizacija koja zadovoljava standarde Gradskog parkinga, pa na mulu Krke, umjesto dosadašnjih 42, imamo 38 parkirnih mjesta. Postavili smo i novu rampu, novu kućicu za naplatu. Parking se tu naplaćuje pet kuna po satu, u sezoni deset kuna – kaže Goran Bulat. Kako doznajemo od Bulata, riječ je o izdašnoj investiciji od oko 180 tisuća iz proračuna Gradskog parkinga kuna kojom će se, ne samo uvesti dodatni red u parkirališni prostor, već će nova oprema i signalizacija uvelike popraviti sliku tog dijela šibenske rive koji je dosad bio prva kontaktna točka sa Šibenikom svih onih koji su u grad dolazili s mora.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.