Sindikat metalaca Hrvatske: Shamis je prevarant koji nema ni bankovna jamstva ni plan za spas TLM-a

Sindikat metalaca Hrvatske – industrijski sindikat priopćenjem je reagirao na konferenciju za medije koju je prošlog tjedna održao Igor Shamis. U priopćenju, kojeg potpisuje Dalibor Živković ispred spomenutog sindikata, navode kako je tiskovna konferencija ‘uvreda zdravog razuma’. Navode kako Shamis nema nikakva bankovna jamstva niti poslovni plan.

-On samo pokušava opravdati sebe i skrenuti pažnju sa onih koji su dan ranije sjedili s njim ,dogovorili što s TLM-om i  koji su mu napisali što će kazati,a to su glavni akteri ove privatizacijske prevare. Znači njegov savjetnik i glavni moderator iste. Svakom tko je barem površno pročitao plan predstečajne nagodbe vidi da je to ruganje s vjerovnicima i onima koji to čitaju,a pisan je sa jedinim ciljem da NE bude prihvaćen. Taj besprizorni prevarant s pripadajućim mu savjetnikom i isto takvom upravom obećava do 27.12.2015. vjerovnicima vratiti  35 milijuna eura i još 30 uložiti u proizvodnju, isti on koji do sada nije kupio grama aluminija niti uložio lipu vlastita novca.Jedino što ti likovi znaju i što rade, je zadnje kune s računa TLM-a arčiti po hotelima, restoranima i koje kakvim klubovima. Ovo nije za smijati se,nije za plakati ovo je za gnjev – poručuje Živković. Poziva se i na pisanje novinara kako je stečaj između najvećih vjerovnika već dogovoren te zaključuje:

-Ovaj sindikat neće mirno prihvatiti stečaj kao još jednu u nizu prevara u ime nekakvog boljeg sutra, a u režiji istih onih koji su ga planirali i čiji je cilj točno ono što smo na početku kazali.Radnici TLM-a će na ulicu bez otpremnina da bi sutra netko ‘darivao’ stotine milijuna eura TLM-ovog zemljišta. Ima li kraja ovom uništavanju svega za korist beskrupuloznih pojedinaca!? Gdje je tu Država ,gdje su institucije?

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.