Sindikati o ATP-u: Apeliramo na zadarski Trgovački sud da ubrza stečajni postupak!

Sindikalni predstavnici Autotransporta Šibenik nezadovoljni su što niti nakon tri godine nije okončan stečaj  šibenskog autoprijevoznika. 16. listopada navršit će se točno tri godine otkako je u ATP-u proglašen stečaj. Na današnjoj konferenciji za medije sindikalisti su apelirali na institucije da se stečajni postupak završi do početka iduće godine, a podsjetili su i kako je posljednje ročište održano – u veljači prošle godine!

-Strateški partner, Čazmatrans, preuzeo je šibenski ATP prije dvije godine, platio dugove, ispunio sve uvjete, da bi se stečajni postupak rastegao zbog administracije, propisa i zakona. Stečaj je mogao biti zaključen prije godinu i pol dana – kazao je Stjepan Lisičak iz Sindikata prometa i veza dodajući kako se zbog odugovlačenja postupka uvukao strah među 158 zaposlenika ATP-a.

sindikat dale 2

-Tvrtka u stečaju ne može investirati u vozni park zbog čega su nezadovoljni putnici i građani Šibenika. Strah je i među zaposlenicima da ne dobiju otkaz zbog smanjenog poslovanja – naveo je Lisičak dok se Rade Knežević, predstavnik vozača u istom sindikatu,  ispričao građanima zbog propusta koje se događaju u svakodnevnom prometovanju ATP-a.

-Znam da ima propusta, naše linije kreću iz Njivica i zbog gužve koja se stvara kod Doma zdravlja i specifične prometne strukture grada dolazi do kašnjenja dolazaka i polazaka s tržnice – poručio je Knežević.

Inače, stečajni postupak šibenskog autoprijevoznika prebačen je u ruke Trgovačkog suda u Zadru te će ga ubuduće voditi predsjednica tog suda, sutkinja Ardena Bajlo.

Sindikalisti su danas napomenuli i kako se postupak rastegnuo jer je ‘isplivao’ stan u Crnici, navodno u vlasništvu  ATP-a, koji je morao postati dio stečajne mase. Na kraju se ispostavilo da je stan prodan te nije u vlasništvu ATP-a, no na proceduru se izgubilo gotovo pola godine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.