SLUČAJ BEGIĆ: ‘Gradska administracija je uredno izvršila svoje obveze’

Slučaj tvrtke Begić d.o.o. ovih dana puni medijske stupce, a kako je slučaj vezan uz Šibenik, priopćenjem, koje prenosimo u cijelosti, se obratio Ured gradonačelnika.

‘S obzirom da u nekoliko posljednjih dana medijski prostor zauzima priča o slučaju tvrtke Begić d.o.o., ovim putem želimo naglasiti kako je Grad Šibenik, odnosno njegove službe, u okviru svojih ovlasti i u skladu s raspisanim natječajem, donosio odluke u najkraćem mogućem roku o čemu postoji raspoloživa dokumentacija. Situacija u kojoj se našao gospodin Kristijan Begić posljedica je postupanja tijela i institucija na čiji rad gradska uprava nema utjecaja.

 

Naime, svaki poduzetnik-kupac zemljišta na Gospodarskoj zoni Podi u roku od 18 mjeseci, od dana sklapanja ugovora, dužan je o svom trošku izraditi parcelacijski elaborat kojim se formira posebna zemljišna čestica. Riječ je o ugovornoj odredbi koju je g. Begić svojim potpisom i potvrdio, odnosno prihvatio i preuzeo na sebe, čime se otklanja tvrdnja da je Grad bio taj koji je trebao ishoditi parcelaciju zemljišta.

Zona Podi jedna je od najvećih i najperspektivnijih poduzetničkih zona u Hrvatskoj; dosad je realizirano 30 ugovora s poduzetnicima koji dolaze iz Hrvatske, Slovenije, Njemačke, Austrije, Italije, Nizozemske i Poljske, a u pripremi je novih 20-ak projekata.  Jedna od prednosti ove zone jest to što su proizvodne djelatnosti oslobođene komunalnog doprinosa, dok je komunalna naknada za tvrtke u zoni znatno smanjena. U 30 radno-operativnih tvrtki zaposleno je preko 1000 radnika, što je pozitivna gospodarska priča u ovim teškim vremenima.

Tim više smo ogorčeni što je ovaj cijeli slučaj vezan uz Šibenik, iako se uistinu tu i dogodio, ali ponavljamo, gradska administracija je uredno izvršila svoje obveze, te smatramo kako odgovor na brojna pitanja u ovom slučaju treba uputiti na adrese nekih drugih institucija.’

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.