Socijalno osjetljivi vijećnici: Pomoć djeci koja nemaju za marendu, besplatan upis u knjižnicu svim osnovcima

Vijećnici šibenskog parlamenta pokazali su jutros socijalnu osjetljivost kroz nekoliko prijedloga koje su uputili aktualnoj gradskoj vlasti. Novooformljeni Klub nezavisnih vijećnika, koji čine Ante Gašperov Čače, Siniša Bušac i Antonio Gović, gradske službe zatražio je da provjere ima li u šibenskim školama gladne djece koja nemaju za marendu. Ukoliko takve djece ima, predložili su da se organizira nadstranački sastanak te da se pomogne takvoj djeci.

Prijedlog je prihvaćen te je dogradonačelnik Nikica Penđer obećao kako će kontaktirati sve škole te provjeriti ima li djece koja su gladna i nemaju mogućnost kupnje školske marende.

Vijećnica Anita Škugor Kodžoman predložila je da Gradska knjižnica ‘Juraj Šižgorić’ besplatnu upisninu osigura svim osnovnoškolcima, a ne samo prvašićima. Pročelnica UO za financije Senka Ramljak kazala je kako će se napraviti kratka analiza s kojom će se utvrditi bi li takav potez ugrozio rad knjižnice.

-Prijedlog je prihvaljtiv, knjižnica ima određene vlastite prihode te treba samo utvrditi koliko otpada na iznose od članarina osnovnoškolaca, a koliko od ostalih građana – poručila je Ramljak.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.