STARTA U PETAK: Donosimo program Međunarodnog susreta studenata turizma u Šibeniku

Studentski zbor Veleučilišta u Šibeniku objavio je program Međunarodnog susreta studenata turizma i ugostiteljstva (IMTHS) koji počinje u petak 16. listopada. Oko 150 sudionika iz Hrvatske i inozemstva očekuju 3 atraktivna dana puna stručnih predavanja, obilaska atraktivnih lokacija te naravno, druženja i zabave.

– Interes za događaj je velik i rezervirani smještajni kapaciteti u centru grada Šibenika će biti sasvim popunjeni. Jako smo ponosni na stručni dio kongresa te na lokacije koje su nam dane na korištenje, koje su jedinstvene u svijetu te u velikoj mjeri doprinose temi ovog kongresa, a to je ‘Turizam doživljaja – rekla je Ankica Arbutina, predsjednica Organizacijskog odbora te Studentskog zbora dodavši da je organizacija ovog događaja rezultat obrazovanja stečenog na studiju Turističkog menadžmenta na Veleučilištu u Šibeniku i da ovo pokazuje sposobnost naših studenata da organiziraju i najsloženije događaje.

Međunarodni susret započinje u petak razgledom stare gradske jezgre Šibenika nakon čega će kongres biti svečano otvoren na tvrđavi sv. Mihovila. U subotu sudionike očekuje stručni dio kongresa i to ujutro u Eko kampusu Puljani u NP Krka, a poslijepodne u prostorima Veleučilišta u Šibeniku. U nedjelju ujutro sudionici će sudjelovati u prezentaciji radova koje će izraditi tijekom kongresa, nakon čega se kongres zatvara. Društveni dio događaja će se odvijati u klubovima Fjaka i Makari.

Poznat je i raspored kongresa koji će biti organiziran u tri tribine, a njima će prethoditi izlaganja povezana s glavnom temom – Turizam doživljaja.

Kongres ima izvanredan postav predavača u kojem su domaći stručnjaci iz prakse, profesori turizma iz Zagreba, Mostara i Šibenika te Rob Davidson iz Ujedinjenog Kraljevstva, jedan od vodećih stručnjaka za konferencijski turizam u svijetu.

Međunarodni susreti su organizirani pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva turizma, Šibensko-kninske županija i Grada Šibenika, a sponzori događaja su Veleučilište u Šibeniku i Studentski centar Šibenik, te NP Krka, Odjel za upravljanje fortifikacijskog sustava Muzeja grada Šibenika, TZ šibensko-kninske županije, TZ grada Šibenika, te poduzeća Solaris Beach Resort,  Pražen putovanja i Jobs4hotels.

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.