Starter utrke karića šibenska moto legenda Darko Rogulić, i gradonačelnik Burić spreman za spust

Prošlog vikenda održana je još jedna generalna proba ua veliku šibensku utrku karića ‘Tri bogena’, i sve je manje više spremno za 1. svibnja, kad će na Tanaji svoje vozačke sposobnosti na komadu daske i tri balinjere odmjeriti preko sto vozača iz Šibenika, cijele Hrvatske, a, moramo napomenuti, bit će ih nekoliko i iz susjednih zemalja. Dakle, trka se slobodno može nazvati međunarodnom, pa, kao takva, zaslužuje i pravog startera. Ipak se radi o prevelikom događaju da bi starter bio bilo tko.

ŠIBENSKA MOTO LEGENDA

Tako je već pala odluka da naš starter ‘Tri bogena’ bude šibenska moto legenda Darko Rogulić, višestruki prvak Jugoslavije i Hrvatske u motociklizmu.

-Oduvijek sam bio zaljubljenik u brzine, tako da sam i ja, kao i cijelo moje društvo iz djetinjstva, vozio karić. Ok, u motociklizam sam se zaljubio zbog oca koji je također vozio utrke motora, ali imali su i karići tu svoj doprinos. Još nismo točno smislili kako ćemo označavati start utrke, hoće li to biti nekim pucnjem, mahanjem barjaka, ali pokušat ćemo i tu biti originalni, jedinstveni, u stilu utrke- kaže Rogulić, dugogodišnji predsjednik, a sad tajnik Moto kluba Šibenik.

Jutros se na svojoj Facebook stranici gradonačelnik Željko Burić pohvalio kako je i on spreman za utrku.

karic buric

-Stiglo moje zeleno, održivo, prijevozno sredstvo……pogon na nizbrdicu…bit će veselo na utrci karića – poručio je Burić dodavši fotografiju svog karića.

karic buric 1

Da se utrka ne bi brzo zaboravila, a sigurni smo da neće, pobrinut će se i šibenski fotografi amataeri iz FOTOKLUBA Šibenik, koji će cijelu utrku fotografirati, dokumentirati, te kad obrade sve materijale, postaviti i prigodnu izložbu.

ČUNJEVI I ZASTAVICE

Za sigurnost i svu potrebnu opremu na stazi pobrinut će se ekipa iz Automoto kluba Mihovil, koji su već osigurali zastavice i čunjeve za utrku, a uskoro će se definirati i zaštitna ograda.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.