STIGLO POJAČANJE: Dvije češke policajke, jedna Njemica i Makedonac pomoći će našoj policiji u sezoni

Načelnik PU Šibensko – kninske, Ivica Kostanić, primio je danas policijske službenike iz inozemstva koji će biti terenska potpora domaćim policajcima za vrijeme turističke sezone zbog povećanog opsega posla.

policija ljeto cesi poljaci 040716 3

Našim plavcima pridružit će se češka policajka Ivana Černakova, koja će u srpnju obavljati službu na području Šibenika, Helena Kahnova, također Čehinja, koja će u isto vrijeme obavljati službu na području Policijske postaje Šibenik i Vodice, njemačka policajka Verena Viktoria Mustač te policijski službenik iz Makedonije Igor Smilanoski, koji će dužnost obavljati u PU Šibenik.

policija ljeto cesi poljaci 040716 5

U kolovozu će im se pridružiti češki policajac Karel Skala i njegov kolega Aleksandar Kljunić te njemački policajac Mario Nijemčević i makedonski policijski službenik Saša Mitkov.

Kostanić je napomenuo je da se ovakav vid suradnje temelji na Memorandumu o suradnji između Ministarstava unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Republike Češke, Makedonije i Savezne Republike Njemačke te da su zadaće stranih policijskih službenika da pomažu našim policajcima u vrijeme njihova svakodnevnog obavljanja poslova na području Šibenika i Vodica, a posebice u odnosu na unapređenje komunikacije i suradnje s turistima iz njihovih zemalja te prevenciji kaznenih djela i prekršaja, kao i u unapređenju sigurnosti u prometu.

policija ljeto cesi poljaci kresimir nimac 040716 1

Iako su policajci pristigli tek nedavno, već imaju pune ruke posla.

policija ljeto cesi poljaci 040716 2

 

Čehinja Ivana Čenakova zaželila je, zbog nedavnog smrtnog slučaja svog sunarodnjaka na odmoru u Hrvatskoj, svim turistima siguran povratak kući.

policija ljeto cesi poljaci 040716 1

 

 

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.