Stipe Petrina najavio izlazak na izbore: Dosta je bilo monopola HDZ-a i SDP-a!

Na tiskovnoj konferenciji Stipe Petrine, načelnika Općine Primošten i  nositelja Nezavisne liste Stipe Petrine, najavljen je izlazak liste na predstojeće parlamentarne izbore. Prisutan je bio i Dean Golubić, predstavnik koalicije stranaka HKDU-a i Nacionalnih demokrata.

Petrina je objasnio kako je razlog izlaska na parlamentarne izbore hrvatska politička scena koju žele izmijeniti razbijajući njezin polaritet koji je samo prividan.

-Želimo razbiti monopol jedne i druge stranke kojima se dirigira iz jednog centra moći. Današnje stanje je neodrživo i kao i svaki put prije izbora na političkoj sceni se pojavljuju lažni spasitelji za jednokratnu uporabu koji se koriste da zbune biračko tijelo. Za razliku od svih takozvanih mesija i novih opcija koje su produkt jedne ili druge strane, mi iza sebe imamo 15 godina prepoznatljivog uspjeha i najboljih rezultata u vođenju jednog sustava. Nadamo se da ćemo nakon ovih izbora definitivno zasjesti na nacionalnu političku scenu i da će hrvatsku put biti drukčiji od onog kakav je sada – kazao je Petrina.

nezavisna lista stipe petrine 1

Za sada je najavljen izlazak u 9. i 10. izbornoj jedinici, a koalicijski partneri će u narednim danima obznaniti u kojim se još sve jedinicama izlazi.

MODEL PRIMOŠTENA PRESLIKATI NA NACIONALNU RAZINU

-Namjera nam je da prebacimo uspješni model Primoštena na državnu razinu jer je sigurno da bi Hrvatska kroz četiri godine s tim modelom procvjetala. Imamo suprotna zbivanja na hrvatskoj političkoj sceni, odnosno glomazan trom i neadekvatan državni aparat s jedne strane, i efikasnu malu lokalne samoupravu s druge strane. Taj veliki aparat treba radikalno promijeniti – kazao je Petrina te poručio biračima:

-Nismo uz nikoga vezani i najbolja smo politička opcija. Imamo kontinuitet od 15 godina najboljih rezultata u Republici Hrvatskoj i ovo okupljanje stranki, pojedinaca i nezavisnih lista koje žele dobro Hrvatskoj je logički nastavak političkog djelovanja.

Na upit o eventualnoj budućoj postizbornoj koaliciji, odgovara:

-Nećemo koalirati ni sa kim, ako budemo jezičak na vagi održat će se izvanredni izbori, to vam jamčim. Hrvatska se jednom mora riješiti i jednih i drugih – poručuje primoštenski načelnik.

Kampanja Nezavisne liste Stipe Petrina financira se sponzorima i  sredstvima koja je Nezavisna lista marljivo prikupljala za ovu priliku.

-Mi smo druga politička snaga u Šibensko-kninskoj županiji i naši vijećnici su izvor financiranja, i naša lista između izbornih procesa ne troši nijednu lipu. Ako koalicijski partneri mogu pomoći, dobrodošli su- zaključio je Petrina.

nezavisna lista stipe petrine boris homovec 1

Boris Homovec, novinar Nacionala, nabrojio je trenutne koalicijske partnere Petrinine liste: Braniteljsko domoljubna stranka Hrvatske, HKDU,  Nacionalni demokrati, Hrvatska stranka nezaposlenih, Hrvatski svjetski sabor, Pokret Zajedno, Otočni sabor Šibensko-kninske županije, Udruga Loza te Nezavisne liste Zdenko Sarađen, Ivica Radić Okrug, Andro Magić, Ante Mamut, Ivan Matić, Mate Skračić, Neven Mikulandra Bilice, Josip Kulaš, Mario Košta.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.