SUBOTNJA EDUKACIJA: Savjet mladih s područja županije, organizacije mladih i za mlade – pridužite se

U organizaciji Udruge gradova u Republici Hrvatskoj, Zaklade Friedrich Ebert i Savjeta mladih Šibensko-kninske županije u subotu, 27. veljače 2016. godine s početkom u 9 sati u kongresnoj dvorani Srednjoškolskog centra u Šibeniku (Tehnička, Industrijsko-obrtnička i Strukovna škola) na adresi Ante Šupuka br. 31, održati će se obuka o Savjetima mladih.

Obuka je namijenjena Savjetu mladih Šibensko-kninske županije, savjetima mladih gradova i općina s područja županije, predstavnicima organizacija mladih i za mlade, predstavnicima lokalnih i područnih (regionalnih) vlasti te upravnim tijelima i službama u čijoj je nadležnosti rad s mladima.

U zajedničkim raspravama posebno će se osvrnuti na sljedeće teme :

  1. Sve sto ste oduvijek željeli znati o sustavu lokalne i područne (regionalne) samouprave
  2. Zakon o savjetima mladih – teorija ili praksa?
  3. Odnosi savjeta mladih s izvršnim čelnicima (župan, gradonačelnik, općinski načelnik) i predstavničkim tijelima – konkurencija ili suradnja?
  4. Kako na etičan način doći do županije, grada ili općine po vlastitoj mjeri?
  5. Pozvani ste na sjednicu vijeća/skupštine? Što sad?

Jednodnevna edukacija je besplatna, a svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijavit putem elektronske pošte e-mail: savjet.mladih@sibensko-kninska-zupanija.hr

Poziv i program edukacije nalazi se na web i fb stranici Županije www.skz.hr

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.