Šupe gradonačelniku darovao božićni poklon – Zakon o stečaju

SDP-ov vijećnik Joško Šupe danas je na sjednici Gradskog vijeća gradonačelniku Željku Buriću darovao božićni poklon – Zakon o stečaju. Šupe je mali performans izveo  tijekom aktualnog sata kada je gradonačelnika pitao što je s međunarodnim natječajem za iskaz investitora za prostor TEF-a. Podsjetio je kako je raspisivanje natječaja bilo najavljeno u petom mjesecu te je dodao kako TEF-u visi mač i stečaj nad glavom.

Burić mu je odgovorio kako se na natječaj čeka pola godine zbog ‘trome Vlade kojoj je istekao rok trajanja te nije mogla pratiti tempo Gradske uprave’. Ponovio je kako su za njegova mandata skinute hipoteke sa zemljišta TEF-a nakon čega se moglo početi razmišljati o potencijalnim investitorima. Za riječ se na ovu temu javio i reformist Petar Baranović koji je gradonačelniku ‘spustio’ kako su njegove stranačke kolege u TEF-u u prethodnim mandatima ‘radile prilično gadne rabote’.

-Za mene ne postoje moji, vaši i nečiji projekti. Sve što je dobro za grad Šibenik je u našem interesu, a ja odgovaram za postupke svoje Gradske uprave ne zanima me što je bilo prije – kazao je Burić.

Na ‘aktualcu’ se otvorila i tema kredita za Obonjan kada je SDP-ovac Šupe ustvrdio da se prema planiranju proračuna za 2016. godinu vidi kako novi investitor – tvrtka Projekti Šibenik d.o.o nije kredit preuzela na sebe već ga i dalje vraća Grad Šibenik.

-Partner je preuzeo kredit, a vi kao bankarski stručnjak morate znati kakav je status jamca i što su ugovorne obveze. Pozicija u proračunu o kojoj govorite je prolazni račun, a privatni partner vraća troškove kredita te su do sada uredno platili tri do četiri rate  – poručio je Burić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.