SUPERTOON: Lansirano 6. izdanje međunarodnog festivala animacije

Šesto izdanje Supertoon međunarodnog festivala animacije otvoreno je projekcijom CARTOON D’OR izborom animiranih  filmova nominiranih 2015. za prestižnu nagradu koju dodjeljuje Europsko udruženje animiranog filma Cartoon.  Festival je na novom festivalskom kinu Mala Loža pred gostima, filmskim stvaraocima i prijateljima animacije otvorila Vesna Dovniković, glavna tajnica ASIFA-e, međunarodne asocijacije animiranog filma.

1

S tim počinje 6 dana animiranog filma kratkog metra. Očekuje vas bogat program natjecateljskih i popratnih programa te niz retrospektivnih i panoramskih projekcija. Projekcije počinju danas u 21:00h na Gorica i Maloj Loži.

4

Supertoon festival i Galerija Sv. Krševan pozivaju vas na RETROSPEKTIVNU PROJEKCIJU BORIVOJA BOVNIKOVIĆA BORDE. Redatelj animiranih filmova, animator, karikaturist u novinama, ilustrator i grafički dizajner jedan je od pionira hrvatske (jugoslavenske) animacije. Njegov rad nadahno je cijelu generaciju Zagrebačke škole crtanog filma. Za svoj doprinos svjetskoj animaciji Bordo je primio 60 nagrada za samostalne animirane filmove, 16 nagrada za životno djelo i brojna druga priznanja za svoj rad u području animiranog filma. Održao je posebne prezentacije svojih retrospektiva u 47 gradova Japana, Kine, Europe i Sjeverne Amerike. Njegovi filmovi predstavljaju se unutar programa Zagreb filma u cijelom svijetu.  Supertoon  festival ponosan je prestaviti djelić njegovog bogatog opusa u Šibeniku.

Otvorenje izložbe je danas 25.7. 2016 u 19.00h u Galeriji Sv. Krševan. Retrospektivu je moguće pogledati svaki dan za vrijeme trajanja Supertoon festivala, prijepodne od 11 do 14h i popodne od 18 do 21h.

Svakodnevni Supertoon party je u ponoć u Azimutu i svi ste pozvani! Naši DJ-i donose festivalsko slavlje i spektar boja.

Za kraj podsjećaju da su naše projekcije, i događaji potpuno besplatni i otvoreni za javnost. I uvijek će biti, iz ljubavi prema animaciji, zaključili su Supertoonovci.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.