SUPERTOON: Šest dana animacije traje

-Središnjica zbivanja u svijetu animacije danas je grad Šibenik. Više od 120 filmova u 4 natjecateljske kategorije prikazuje se na platnima na trgu Mala Loža i Gorica. Kina su puna. Supertoon ne naplaćuje ulaznice na filmove. To nije zato što mislimo da naši filmovi ne vrijede, zapravo baš suprotno. Ali kada bi naplaćivali ulaznice onda bi morali postavljati ograde i raditi ulaze,  a to znači odvajati filmove koje volimo od života ulice, grada i slučajnih prolaznika. Ne vjerujemo da stvari koje voliš zaslužuju ograde. I zato su svi programi na Supertoonu besplatni i otvoreni javnosti. Iz ljubavi prema animaciji.- kažu Supertoonovci

Stara jezgra Šibenika također je mjesto događanja niza retrospektivnih i posebnih projekcija. Svaku večer u 20h MUZEJ GRADA ŠIBENIKA pretvara se u kino animiranog dokumentarnog filma. Niz popratnih programa možete pogledati u FESTIVALSKOM CENTRU Supertoona nakon razgovora s autorima.

Svakodnevno u podne autori animiranih filmova razgovaraju i odgovaraju na pitanja o svom životu, radu i šire. Zanimljivi sugovornici otvaraju poglede i svojim načinom razišljanja otvaraju prostor za zaključak da animacija nipošto nije usamljena umjetnost, nego svoju inspiraciju crpi iz svakog aspekta života. Pozvani ste na programe u naš Festivalski centar, Petra Nakića BB Šibenik (bivša Galerija Matija).

-Dođite ili nam slučajno prođite- pozivaju vas.

U Gradskoj knižnici Šibenika u tijeku je ove godine izrazito posjećena DJEČJA RADIONICA. Svako jutro u 10:00h nasmiješena djeca vrijedno crtaju sekvence i uče kako ih uklapati. A koje dijete ne voli crtiće?

Naši polaznici uče ih raditi sami pod budnim okom osebujnog mentora Pulske filmske tvornice – Marka Zdravkovića Kunca. Uskoro ćete vidjeti ljude koji okolo trčakaraju po Šibeniku i snimaju za VJ RADIONICA ANIMIRANI ŠIBENIK koja kombinira sliku, glazbu, video i animaciju kako bi pokazala sudionicima kako napraviti animirani glazbeni set uživo.
Kasni večernji program posvećen je animiranom glazbenom programu i stvarno je lijepo iskustvo pod zvijezdama na Maloj Loži sjediti na ogromnim jastucima i uživati u glazbi i slici na koje se vrte na velikom platnu.

Bogatih šest dana animacije traje, a projekcije potražite i danas u 21:00h na Gorica i Maloj Loži.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.