SuperUho: Kompletiran lineup festivala, kultni Tuxedomoon stižu u Šibenik

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Na danas održanoj konferenciji za predstavnike medija predstavljen je novi dio inozemnih i regionalnih izvođača SuperUha, koncept klubskog programa kao i izvođači koji će nastupiti u sklopu istog. Uz to predstavljeno je i interaktivno video uređenje festivalske lokacije, popratni sportsko-rekreativni sadržaj festivala u organizaciji generalnog sponzora Iskona kao i novi vizualni identitet SuperUho Festivala. Spomenute informacije predstavili su direktor festivala Mate Škugor, urednik klubskog programa i PR koordinator Nenad Borović, koordinator interaktivnog video uređenja festivalske lokacije Tonko Mikulandra, dok je u ime Grada Šibenika festival podržao gradonačelnik dr. Željko Burić.

07_Tuxedomoon111

-Iznimno sam sretan što smo u mogućnosti gradu Šibeniku ponuditi još jedan glazbeni projekt koji ovaj puta u sebi objedinjuje sve ono na čemu smo gotovo dvadeset godina radili pod etiketom Žedno uho – kazao je Mate Škugor na samom početku presice. ‘U ovoj zadnjoj objavi imena naglasak je upravo na glazbeno-edukativnom aspektu festivala, pa smo tako središnji dan festivala dodijelili glazbenicima koji su, svatko na svoj način, mijenjali i kreirali zvuk glazbe kakvu danas poznajemo. Tako će se, uz već objavljene pionire post metala Earth, na glavnoj festivalskoj pozornici toga dana pojaviti i legendarni kalifornijski post punk avangardisti Tuxedomoon. Zadnji koji je potvrdio svoj nastup je legendarni Howe Gelb kojemu će bubnjeve svirati Steve Shelly iz Sonic Youth. Uz ova uistinu kultna imena program festivala će upotpuniti  i niz sjajnih domaćih i regionalnih uzvođača: Antenat, Cojones, Kanđija i gole žene, te dvojac Ti – kazao je Škugor.

Nešto riječi o klubskom programu te izvođačima koji će nastupiti na Akustika stageu kazao je Nenad Borović nakon kojega je riječ preuzeo Tonko Mikulandra, zadužen za vizualni identitet festivalske lokacije.

Naša je ideja da pomoću boja, animacija i video projekcija uljepšamo i napravimo vizualno atraktivnijim prostor na kojem će se održati festival. Sve te animacije bit će prilagođene temi festivala i ritmu glazbe koja će se izvoditi.

Da ovaj projekt svesrdno podržava i Grad Šibenik pokazao je dolazak gradonačelnika Željka Burića.

zednouho1

 

-Iznimno sam sretan i ponosan što Šibenik sa SuperUho Festivalom dobija još jedan respektabilan festivalski sadržaj. Dokaz je to da se naš grad uspješno pozicionira kao jedna od najpoželjnijih destinacija za ljubitelje kvalitetne glazbe. I koncert grupe The National na tvrđavi sv. MIhovila primjer je kako svakim projektom i sadržajem nastojimo povezati našu povijesnu baštinu sa suvremenim izazovima i potrebama. Vjerujem kako će brojni posjetitelji ljetnih pozornica, kako one na tvrđavi tako i onih na SuperUhu, uživajući pod zvjezdanim nebom i s pogledom na grad i njegov zaljev i arhipelag, zauvijek nositi dio Šibenika i njegove povijesti sa sobom – kazao je Burić.

Kažimo na kraju kako cijena festivalskih ulaznica za prvo izdanje festivala SuperUho iznosi 290 kuna i vrijedit će do početka festivala; prvog dana festivala cijena festivalske ulaznice iznosit će 320 kuna. Cijena dnevnih ulaznica iznose 220 kuna – za prvi festivalski dan te 190 kuna za drugi i treći festivalski dan. Cijena smještaja u kampu iznosi 150 kuna za sva tri festivalska dana. Osim toga, Iskon, generalni pokrovitelj festivala, do 16. srpnja održava nagradni natječaj ‘Surfanje na suhom sa SuperUhom‘, u kojem zainteresirani imaju priliku osvojiti pakete s uključenim ulaznicama za festival, kamperskim kartama, postavljenim šatorom i vrećama za spavanje, SuperUho poklon vrećicama i besplatnim tečajem windsurfinga. Natječaj je otvoren na Iskonovom Facebooku.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.