Sutra predstavljanje projekta Veteranskog centra u Šibeniku

Projekt uspostave Veteranskog centra u Šibeniku, kao jednog od četiri veteranska centra u Hrvatskoj, bit će predstavljen sutra u Šibeniku.

O značaju projekta za braniteljsku populaciju i činjenici da će se jedan od četiri centra graditi upravo u Šibeniku –gradu koji je odigrao značajnu ulogu u Domovinskom ratu- govorit će ministar branitelja Predrag Matić i gradonačelnik Željko Burić.

Grad Šibenik je vrlo pogodna lokacija za veteranski centar zbog akutne bolnice u gradu te blizine novoosnovane Veteranske bolnice „Hrvatski ponos“ u Kninu kao i dostupnost različitih sadržaja i aktivnosti u samom gradu.

Prvotno je, od strane Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, bila predložena lokacija na prostoru bivše vojarne Jamnjak, koja je u vlasništvu Republike Hrvatske, no nakon pregleda lokacije na licu mjesta ustanovljeno je da lokacija ne udovoljava potrebama za izgradnju veteranskog centra iz razloga što nije opremljena komunalnom infrastrukturom. Prijedlog Grada Šibenika bila je vojarna Bribirskih knezova, koja je također u vlasništvu Republike Hrvatske.

Po obilasku navedene vojarne utvrđeno je da odgovara potrebama te je pokrenut postupka prijenosa iste na korištenje Ministarstvu pri Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom. U suradnji s predstavnicima Grada Šibenika otvoren je postupak provjere i usklađivanja prostorno-planske dokumentacije kako bi bili zadovoljeni svi uvjeti za početak radova.

Ministarstvo branitelja je izradilo programsko rješenje za budući veteranski centar te je u postupku izrade i idejno rješenje za navedenu lokaciju. Također su ostvareni i prvi kontakti s lokalnim dionicima (udruge – braniteljske i civilne, zadruge i sl.) koji će sudjelovati kako u razvoju programa u veteranskim centrima tako i u uključivanju korisnika centara u vlastite aktivnosti.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.