Sutra se prigodno obilježava 23. obljetnica domobranske pukovnije HV Petar Krešimir IV.

U subotu, 19. prosinca obilježava se 23. obetnica 15. domobranske pukovnije HV Petar Krešimir IV. Da se ne zaboravi, poručili su na današnjoj konferenciji za medije  Miljenko Poljičak i Tonči Mrša, predsjednik i dopredsjednik, te ratni zapovjednici 15. pukovnije.

obljetnica

Program počinje u 9:30 sati gdje će se, na spomenik hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Baldekinu i i Vodicama položiti vijenci u čast svih poginulih i umrlih hrvatskih branitelja.

Središnjica obilježavanja je kod škole u Skradinu gdje će se u 11 sati okupiti hrvatski branitelji iz Domovinskog rata, a potom će se vijenci položiti i na središnjem križu.

Nakon kratkog obraćanja ratnog zapovijednika, slijedi mimohod prema Crkvi Male Gospe uz koračnicu skradinske limene glazbe, gdje će biti održana i sv. misa za poginule branitelje.

Za 13 sati predviđen je i prigodni domjenak, vojnički ručak u prizemlju zgrade poglavarstva Grada Skradina.

Svi su pozvani, poručuje Poljičak i objašnjava zašto se obljetnica obilježava u tri grada.

– Želimo izaći i doći među što više naših ljudi, odnosno pripadnika, a ima ih i po Šibeniku, Vodicama i Skradinu. Dobrodošli su, zasluženo – zaključuje Miljenko Poljičak, predsjednik Udruge dragovoljaca.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.