SUTRA U INFORMACIJSKOM CENTRU: Tehnikom stripa za toleranciju i protiv nasilja!

Sutra, u utorak 12. travnja, u Informacijskom centru Europe Direct Šibenik, s početkom u 12:30 sati, održat će se promocija priručnika za osobe koje rade s mladima i žele koristiti tehniku stripa u povećanju interesa mladih za teme iz područja suzbijanja govora mržnje, razvoja tolerancije i multikulturalnosti te borbe protiv nasilja nad ženama. Promocija priručnika u izdanju Info zone održat će se 12.04.2016., u prostoru Informacijskog centra Europe Direct – Šibenik (Ulica kralja Zvonimira 7A ) sa početkom u 12:30 sati.

Na predstavljanju će govoriti autori priručnika – akademski slikar i iskusni crtač stripova Ivan Svaguša te psihologinja Janina Jadrić Pavić. Priručnik na početku nudi jednostavnije vježbe i zadatke te se vremenski gradi znanje za iduća poglavlja pa za vođenje opisanih radionica nije potrebno prethodno iskustvo – ni polaznika, ni edukatora.

Kroz priručnik je detaljno opisan koncept koji je Info zona prethodnih šest godina uspješno primjenjivala u području prevencije ovisnosti mladih. Koncept je grupa Pompidou Vijeća Europe, međuvladina organizacija za suradnju u borbi protiv zlouporabe i krijumčarenja droga, 2014. godine nagradila Europskom nagradom za prevenciju zloupotrebe droga u konkurenciji još 56 prijavljenih projekata. Isti koncept ovaj je put primijenjen za teme iz područja suzbijanja govora mržnje, razvoja tolerancije i multikulturalnosti te borbe protiv nasilja nad ženama.

Priručnik je realiziran kroz projekt ‘Stripolerancija – metoda učenja o toleranciji kroz tehniku stripa’ koji je sa još samo dva projekta odabran za financiranje u jakoj konkurenciji projekata prijavljenih na natječaj u okviru Fondova Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške, kojeg provodi Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.