TLM: SSSH: Umjereni smo optimisti, Igor Shamis pokazao se kao ozbiljan poslovni čovjek

– Igor Shamis, novi vlasnik TLM-a, zasad se pokazao kao ozbiljan poslovni čovjek, koji želi riješiti sve probleme TLM-a, obračunati se s kosturima iz ormara, isplatiti sva dugovanja vjerovnicima, isplatiti sve zaostale plaće i pokrenuti proizvodnju u punom kapacitetu. Tome svjedoči i današnja isplata plaće za 11. mjesec za 140 radnika TPP-a. Voljeli bi smo da su bile i dvije, ali i ovako je dobro. Međutim, dobili smo neke garancije da će iduća zaostala plaća biti isplaćena u roku od najduže dva tjedna-rekao je na današnjoj konferenciji za medije predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske Vedran Dragičević.

Iz svega izrečenog na konferenciji dade se isčitati da su sindikalisti zadovoljni prvim potezima Igora Shamisa, ali i dalje pušu na hladno, poučeni svime što se u TLM- u događalo zadnjih 20 i više godina.

dragicevic1– Shamis formalno još nije vlasnik, i dalje traje predstečajna nagodba, pa je moguće da se jave i novi zainteresirani za TLM. Apeliramo na Vladu RH i druge odgovorne da se predstečajna nagodba završi što prije, da ne traje još 210 dana koliko je mouće njeno trajanje po zakonu. Od danas je i TPP u predstečajnoj nagodbi, čime se prešaonica izjednačila s valjaonicom, a danas ćemop dobiti i nešto novog repromaterijala. Sklopljen je i ugovor s jednom velikom firmom iz Londona o nabavi novog repromaterijala, tako da se nadamo da će cijeli TLM u dogledno vrijeme raditi punim kapacitetom. Ali, ponavljam, ne možemo još uvijek biti potpuni optimisti, dok se ne završi predstečajna nagodba i dok Shamis i definitivno ne postane vlasnik- rekao je Dragičević.

Najavljeno je i da novi vlasnik već idućeg tjedna dovodi novu upravljačku strukturu u TPP, nove ljude koji će voditi posao.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.