TURISTIČKA ZVIJEZDA ŠT-a: Žaborić – Mjesto za tihi obiteljski odmor

Žaborić se ove godine nije mnogo promijenio, ako uspoređujemo lanjske dojmove. Mjesto je to više naklonjeno domaćim vikendašima nego turistima, mada se nađe pokoja obitelj s djecom koja se odlučila za mirniji odmor, daleko od gradske vreve. Upravo to i jest prednost Žaborića – ne može svako mjesto biti za masovni turizam, a endeme koji su se odlučili da neće ganjati takvu turističku inačicu valja pohvaliti i istaknuti. Žaborić ima nekoliko ugostiteljstava u kojima se može popiti dobra kava ili koktel. U centru mjesta ima šljunčana plaža koja je uglavnom uvijek puna, ali Žaborić ima i popularnu pješčanu plažu koja je iznimno atraktivna osobito među mlađom populacijom.

zaboric zvjezda 10

zaboric zvjezda 9

UREDILI PARK

zaboric zvjezda 1

Na ovoj plaži je i nekoliko beach barova, koji izgledaju iznimno atraktivno, pa je lokacija dosta frekventna. To daje određenu živost ovom, inače prilično mirnom naselju.

zaboric zvjezda 5

zaboric zvjezda 2

zaboric zvjezda 8

Što se tiče hortikulture, prije nekoliko godina mještani su uložili u uređenje parka u samom središtu mjesta, postavili su fontanu i zasadili palme i bilje. Uređeno je i manje igralište za djecu, ali ne bi škodilo da se i o ostalim površinama povede malo više računa. Sadržaja svakako manjka. Nekoliko trgovina i kafića ne može nadoknaditi potrebe ni mještana ni furešta, pa bi se dogodine možda trebalo razmisliti o nekom obliku prodaje suvenira i ostale s turizmom vezane ponude.

UREĐENOST MJESTA 7

ČISTOĆA MJESTA 6

UGOSTITELJSKI SADRŽAJI 5

TURISTIČKI ISKORAK 5

UKUPNO 23

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.