TURISTIČKI POTICAJI: Ministar Šibenčanima podijelio 1,6 milijuna kuna potpora za turističke projekte

Ministar turizma Anton Kliman danas je na tvrđavi Barone potpisao ugovore s korisnicima potpore programa Konkurentnost turističkog gospodarstva s područja Šibensko-kninske županije, koje provodi ministarstvo turizma. Nakon jučerašnjeg boravka ministra Tolušića, ovo je bio još jedan sjajan dan za naše gospodarstvo.

ministar turizma kliman program konkurentnosti 020816 1

 

ministar turizma kliman program konkurentnosti 020816 4

ministar turizma kliman program konkurentnosti 020816 3

Potpisivanju su bili prisutni i gradonačelnik Šibenika Željko Burić, koji je vidljivo zadovoljan otvorio program potpisivanja ugovorenih poticaja na tvrđavi Barone kao i zamjenik župana Tomislav Vrdoljak. Prisutan je bio i pomoćnik ministra Robert Pauletić, kojeg je ministar nazvao –  ‘prijavljeni Šibenčanin’.

ministar turizma kliman program konkurentnosti 020816 5

-U  Šibensko-kninskoj županiji prijavljeno je 33 projekta ukupne vrijednosti od 1,6 milijuna kuna. Naše povjerenstvo imalo je težak zadatak, a one koji nisu uspjeli ove godine, pozivam da se prijave slijedeću godinu. Možda se čini malo, ali Ministarstvo turizma ima skromniji budžet za razliku od nekih drugih ministarstava. Izuzetno sam fasciniran rastom Šibenika kao značajne turističke destinacije. Želim vam i dalje svu sreću, gradonačelniče.  Ministarstvo turizma će vam uvijek biti na usluzi, jer vjerujemo da će se Šibenik razviti i biti prepoznat kao svjetski biser – rekao je ministar Kliman i usput naglasio kako je ove godine riječ o rastućoj sezoni, što se, kako je kazao, vodi iz podatka da je noćas u županiji bilo 72.000, a u gradu 11.500 noćenja. U Vodicama su zabilježili 18.000, a od toga otprilike 50 posto ide na hotelski smještaj  i kampove.

ministar turizma kliman program konkurentnosti 020816 8

ministar turizma kliman program konkurentnosti 020816 9

ministar turizma kliman program konkurentnosti 020816 14

ministar turizma kliman program konkurentnosti 020816 17

ministar turizma kliman program konkurentnosti 020816 11

ministar turizma kliman program konkurentnosti 020816 12

ministar turizma kliman program konkurentnosti 020816 19

Detaljan prikaz svih koji su ostvarili poticaje možete pronaći na stranicama Ministarstva turizma.

Nakon potpisivanja, ministar Kliman će obići i tvrđavu sv. Mihovil, zgradu budućeg Centra kompetencija u turizmu, a nakon toga obići  uvalu Škar u kanalu sv. Ante kod Šibenika i posjetiti turističke investicije u Solarisu.

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.