U Šibeniku lani ostvareno 1,3 milijuna noćenja, najveći porast bilježi privatni smještaj

Danas je održana sjednica Vijeća Turističke zajednice grada Šibenika na kojoj je prihvaćeno Izvješće o radu Turističkog  ureda i radu direktora ureda za 2014., kao i izvješća o radu ostalih tijela TZ grada Šibenika.

Direktor Dino Karađole je istaknuo kako je u prošloj godini na administrativnom području grada Šibenika ostvareno 1.327.252 noćenja (bez noćenja nautike) što su rekordni turistički rezultati.

Najveće povećanje broja noćenja bilježi privatan smještaj u gradu Šibeniku, te je ostvaren porast od 35%.

U hotelskom  i hostelskom smještaju je ostvareno 482.925 noćenja, odnosno 7% više u odnosu na 2013. godinu, dok je u kampovima ostvareno 384.820 noćenja ili 2 % više. Ukupno je na administrativnom području grada Šibenika ostvareno 5% više noćenja. Naglasio je kako ovo do sada najbolja poslovna godina, te istaknuo kako u 2015. godini  očekuje rast od 3 -5% u noćenjima, što je realno s obzirom na otvaranje novih smještajnih kapaciteta i na ulaganja u promociju destinacije.

Gradonačelnik je istaknuo kako je izuzetno zadovoljan radom Turističkog ureda i direktora ureda te svim aktivnostima koje rezultiraju vidljivo boljem pozicioniranju Šibenika na turističkom tržištu.

Naglasio je kako je cilj zajedničkim radom i suradnjom svih institucija kreirati atraktivnu i konkurentnu destinacijsku ponudu tijekom cijele godine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.