U Šibeniku započela konferencija policijskih timova iz cijele Europe koji tragaju za bjeguncima

Jučer  je u hotelu Ivan u Solarisu otvorena konferencija Europske mreže timova za aktivno traženje bjegunaca (ENFAST)  u kojoj sudjeluju Jedinice država EU, Kraljevine Norveške, Švicarske konfederacije, Republike Makedonije, Republike Crne Gore, kao i predstavnici Interpola, Europola, CEPOL-a i US Marshal Service-a.

Nakon što je Goran Žaja, voditelj Odjela za ciljane potrage otvorio konferenciju, Davor Blažević, zamjenik ministra unutarnjih poslova je u ime Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i hrvatske policije pozdravio sve sudionike i zahvalio se predsjedavajućem ENFAST-a, njemačkom FAST timu, koji je predložio Republiku Hrvatsku kao domaćina ovogodišnjeg ENFAST konferencije.

enfast policija

Ovom prilikom posebno je istaknuo važnost ovog projekta na što prvenstveno upućuju statistički pokazatelji, i to da je 600 najtraženijih bjegunaca uhićenih u međunarodnoj suradnji na razini EU, što je pokazatelj da je ovaj projekt dobar, pravovremen, neophodan i osuđen da traje. U cilju unaprjeđenja  suradnje, naveo je da podržava intenciju objedinjavanja i izrade svojevrsnog podsjetnika o zakonskim mogućnostima prilikom provođenja ciljanog traganja i FAST predmeta u svakoj državi pojedinačno.

Smatra da je osnivanje ovakvih jedinica pokazatelj uspješnosti rada policije i praćenje suvremenih trendova borbe protiv kriminala, jer obzirom na nove momente koji prijete europskoj i svjetskoj sigurnosti, kao i uvijek, policija je prva koja mora odgovoriti i biti spremna konstantno dokazivati svojim građanima, kako je odgovorna i sposobna boriti se sa svim izazovima budućnosti i osigurati stanje sigurnosti na visokoj razini.

ENFAST konferencija će se održavati do petka 15. travnja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.