U tijeku je postupak javne nabave za nastavak radova na sanaciji kina Odeon

Projekt statičke sanacije objekta izrađen je nakon geomehaničke i statičke analize objekta, a izrađena je i revizija glavnog i izvedbenog projekta rekonstrukcije ex kina Odeon u polivalentnu dvoranu.

U ranijim fazama su odrađeni  mehanički i ručni iskopi materijala oko temeljnih stupova do dubine postojećih temelja, ugrađena je i armatura te je postavljena oplata za proširenje temelja. Uz hidrodinamičku pripremu stupova postavljen je i novi beton.

-Kino Odeon, kao multifunkcionalna dvorana, prostorno i sadržajno će nadopuniti kulturnu ponudu grada te alternativnu scenu. Kao budući kongresni centar pomoći će Šibeniku razviti  i taj vid turističke ponude- rekao je zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta, dodajući da se projekt odrađuje u fazama, zbog visine ukupne investicije.

U ovoj fazi realizirat će se  radovi na uređenju pročelja objekta, postavit će se vanjski fasadni slojevi, te vanjska stolarija.

Procijenjena vrijednost nabave je 960.000,00 kuna + PDV, a  financirat će se  sredstvima Grada Šibenika i Ministarstva kulture. Rok za podnošenje prijava je 06. srpnja. 2015.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.