U Turističko-ugostiteljskoj školi održana pripremna aktivnost projekta DREAMY

Nakon susreta održanog  u osnovnoj školi Jurja Dalmatinca, pripremne aktivnosti projekta DREAMY nastavile su se u četvrtak susretom sa srednjoškolcima.

Članovi udruge PriXsa te štićenica Cvjetnog doma, baka Kata, posredstvom  Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika, razgovarali su s učenicima drugog razreda Turističko-ugostiteljske škole o utjecaju globalne financijske krize na živote ljudi.

tus

tus1

Zanimljive priče iz djetinjstva bake Kate te optimističan i kreativan pristup članova udruge PriXsa oduševile su učenike.

Dreaming European Aspirations of Youngsters projekt je koji promiče aktivno sudjelovanje građana u demokratskom životu njihovih zajednica i raspravu o budućnosti Europske unije. Cilj pripremnih aktivnosti je usporediti perspektive financijske krize među različitim generacijama ljudi iz različitih zemalja, s naglaskom na mlade, kojima će pomoći stvoriti pozitivan stav o tome što znači biti građanin Europske unije i istražiti njihove vizije Europe u budućnosti.

tus2

Glavni događaj bit će organiziran u Santarcangelu, u talijanskoj pokrajini Emilia Romagna, u svibnju 2016. godine. Trajat će tri dana, a u njemu će aktivno sudjelovati 44 sudionika iz talijanskog Santarcangela, 25 iz poljskog Gmina Krasne i 31 sudionik iz Šibenika.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.