Učenica Turističke škole Franka Štrkalj druga na državnom Gastro natjecanju

Franka Štrkalj, učenica trećeg razreda srednje Turističko ugostiteljske škole iz Šibenika, osvojila je drugo mjesto na državnom GASTRO  natjecanju koje se održavalo u Biogradu protekla tri dana. U svojoj disciplini Franka je ponovno prezentirala Zadarsku županiju, ali ovaj put s temom ‘Adrenalin i avanturizam me pokreće’.

Nakon prvog osvojenog mjesta na regionalnom GASTRO natjecanju u Dubrovniku, Franka Štrkalj otišla je korak dalje pa je na državnom natjecanju zauzela drugo mjesto, nakon natjecateljice iz Zaboka koja je od nje bila bolja sa samo dva boda prednosti.

Budući da je prezentacija zamišljena s ciljem privlačenja mladih turista, Franka je popularnu društvenu mrežu Facebook upotrijebila kao podlogu za svoj rad.

Na državnom ,odnosno međunarodnom natjecanju sudjelovalo je preko 100 učenika iz Hrvatske i susjednih zemalja, a iz svakoga od četiri regionalna centra u Hrvatskoj, na natjecanju su sudjelovala prva trojica. Iako su učenici koji su sudjelovali na natjecanju, pretežno bili maturanti, Frankine mentorice Božena Bralić i Vladimira Cvitanović Čenić izvrsno su pripremile šibensku srednjoškolku, tako da ni ovaj put rezultat nije izostao.

Čestitamo Franki,njenim mentoricama i cijeloj Turističko-ugostiteljskoj školi koja se još jednom pokazala kao izuzetno uspješna škola !

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.