Učenica TUŠ-a Franka Štrkalj najbolje predstavila destinaciju na GASTRO natjecanju

Grad Dubrovnik ugostio je 5. i 6. ožujka 2015. godine mlade hotelijere,konobare i kuhare iz turističko-ugostiteljskih škola iz cijele dalmatinske regije u sklopu Regionalnog natjecanja GASTRO 2015.

U dvodnevnom natjecanju sudjelovali su brojni učenici koji su se natjecali u osam disciplina,5 gastronomskih i 3 turističke: pripremanju menija, posluživanju menija, pripremanju hladnoga slanoga izloška, pripremanju hladnoga slatkoga izloška, pripremanju barskih mješavina, poslovanju recepcije hotela, poslovanju putničke agencije i predstavljanju turističkog mjesta-destinacije.

Upravo posljednja 8. diciplina bila je uspješna za Turističko-ugostiteljsku školu Šibenik jer je učenica 3.G razreda Franka Štrkalj uvjerljivo osvojila prvo mjesto u Predstavljanju turističke destinacije (Zadarska županija) iskazavši pri tom izuzetnu vještinu, kreativnost i znanje. Uspjeh je izuzetan i vrijedan svake pohvale tim više jer je Franka učenica 3. razreda, što je u ovoj disciplini dodatni napor kod pripreme jer su u ovoj disciplini do sada sudjelovali isključivo učenici četvrtih razreda. Konkurencija je bila brojna i kvalitetna.

Pod vodstvom mentorica, prof. Božene Bralić i prof. Vladimire Cvitanović Čenić, Franka će sudjelovati na Državnom natjecanju koje će se održati u Biogradu na Moru.

FOTO: www.glasgrada.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.