Udruga mladih ‘Mladi u EU’ danas obilježava Međunarodni dan mladih – 12. kolovoza

Danas, u utorak 12. kolovoza, u vremenu od 11,00 – 13,00 sati, Udruga mladih „Mladi u EU“ obilježava Međunarodni dan mladih.

Tom prilikom će na info pultu postavljenim ispred šibenskog kazališta, volonteri Udruge dijeliti svim mladim posjetiocima info pulta letke i brošure te ih pri tom informirati o Međunarodnom danu mladih.

Cilj ove akcije je informirati mlade o Međunarodnom danu mladih, o radu Udruge te provedbi projekata „Dohvati EU programe“ i o građanskoj akciji „Zajedno za čišći Šibenik“.

Ideju za Međunarodni dan mladih predložili su mladi iz Beča još 1991. godine, a Generalna skupština UN-a Rezolucijom 54/120 usvojila je 17. prosinca 1999. godine preporuku Svjetske konferencije ministara za mlade (Lisabon, 8. do 12.kolovoza 1998.) da se 12. kolovoza proglasi Međunarodnim danom mladih. Prvi Međunarodni dan mladih obilježen je 2000. godine.

Zamišljen je kao prilika da se vladama i ostalim političkim i poslovnim akterima privuče pažnja na globalne probleme mladih, prepoznaju njihovi potencijali, slave postignuća i planiraju načini uključivanja mladih u poduzimanje koraka u razvoju društava.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.