Uprava TPP-a povukla predstečajni plan, odluka o stečaju za desetak dana?!

Na šibenskom sudu danas je održano ročište u predstečajnom postupku Tvornice prešanih proizvoda TLM-a čijih stotinjak radnika, podsjetimo, već godinu dana nije primilo plaću čime su neslavni hrvatski rekorderi po broju neisplaćenih plaća. Uprava TPP-a na današnjem je ročištu navela kako više ne stoji iza predstečajnog plana te je isti opozvala čime su se, uvjereni su sindikalisti, konačno stvorili uvjeti da se pokrene stečaj nad TPP-om.

-Uprava je danas navela kako više ne stoji iza predstečajnog plana kojeg su donijeli kada je Igor Shamis u desetom mjesecu prošle godine najavljivao ulaganja uz obrazloženje kako sada više ne mogu stajati iza tog plana te je praktički predstečajni postupak završen– kazao nam je Zdravko Burazer,  predsjednik Hrvatskog sindikata metalaca.

Burazer se nada kako bi stečaj nad TPP-om mogao biti pokrenut već za desetak dana.

-Rok za žalbe je osam dana, ne vjerujem da će se itko žaliti i već kroz nekoliko dana Fina će blokirati račun TPP-a, a istodobno ćemo mi i radnici poslati sudu zahtjev za pokretanjem stečaja. Očekujem kako bi sutkinja novo ročište i odluku o pokretanju stečaja mogla sazvati za desetak dana – navodi Burazer dodajući kako će 109 radnika TPP-a na taj način od Agencije za zaštitu radničkih potraživanja dobiti tri minimalne plaće, a potom bi se mogli prijaviti na Zavod za zapošljavanje.

-Odavno već tvrdimo kako je ova situacija za radnike Prešaonice bila neodrživa, i mi smo, za razliku od drugih sindikata, inzistirali da se pokrene stečaj dok su oni bili eksplicitno protiv. Možda da se nije gubilo vrijeme, situacija bi sada bila drugačija za radnike – poručuje Burazer.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.