USPJEŠAN DAN ZA KAMENČIĆE: Odobren projekt za asistente za osobe s intelektualnim teškoćama!

Udruga Kamenčići jutros je s gradonačelnikom Željkom Burićem postigla dogovor o obilasku gradskih prostora u koji bi trebali premjestiti svoje aktivnosti.
Osim toga, u Udruzi su zadovoljni i zelenim svjetlom koje su dobili iz Ministarstva socijalne politike i mladih, a radi se o projektu u okviru ESF natječaja ‘Širenje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom’, čija ukupna vrijednost iznosi više od 27.000.000,00 kn.
Kako piše na stranicama Ministarstva, unutar navedenog natječaja očekuje se ugovaranje najmanje 44 projekata koji će pridonijeti jačanju socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom kroz daljnji razvoj i povećanje kvalitete usluge osobne asistencije kojom se unaprjeđuje kvaliteta života osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta te osoba s intelektualnim i mentalnim oštećenjima, istodobno povećavajući broj zaposlenih osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada kroz njihovo zapošljavanje kao osobnih asistenata.

sonja ninic
-Ovaj nam je projekt jako važan jer se radi o osobnim asistentima za osobe s intelektualnim teškoćama koje do sad nisu imale pravo na asistenta, za razliku od osoba s tjelesnim teškoćama. Na ovaj način pomoć će dobiti devet članova naše Udruge. Surađujemo i s udrugom Sv. Bartolomej iz Knina, tako da ćemo voziti članove u Knin gdje će moći koristiti senzornu sobu. Osim toga, moći ćemo im pružiti sve usluge koje su im potrebne- objasnila je Sonja Ninić Ševo, predsjednica šibenske Udruge Kamenčići

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.