Uvodno i pripremno predavanje o Transcendentalnoj meditaciji

 Ovu subotu u šibenskoj knjižnici održat će se zanimljivo predavanje o transcendentalnoj meditaciji.

predavanje meditacija

 

Predavač učiteljica Transcendentalne meditacije Snježana Petrovski, mag.cin, MA of Arts vedskih znanosti

Rođena i odrasla u Vinkovcima, završila studij u Zagrebu i tamo živjela do 1999 godine. Potom je slijedio odlazak u Fairfield Iowa, SAD, na Maharishi-ijevo sveučilište gdje je upisala i završila magisterij iz vedskih znanosti, povratak u Hrvatsku, Split 2010 godine. Maharishi University of Managment je sveučilište kao i svako drugo sveučilište sa različitim vrstama studijama; kompjuterske znanosti, obrazovanje, matematika, fizika, itd., s jedinom razlikom što svi studenti, profesori i zaposlenici na sveučilištu prakticiraju tehniku Transcendentalne meditacije. Transcendentalnom meditacijom se bavi više od 22 godine.

Stres je bolest današnjice – do tog zaključka dolaze i znanstvena istraživanja i laici koje se svaki dan žale na pritiske koje podnose na radnom mjestu i izvan njega. Podaci koji su stari 13 godina govore da je stres uzrokom pet milijuna nezgoda na radu godišnje, više od 28% zaposlenih ljudi je izloženo stresu, pretočen u novčanice, gubitak za gospodarstvo iznosi oko 20 milijardi eura godišnje, samo u izgubljenim radnim satima, ne računajući troškove zdrastvenog sustava.

Česta pitanja sadašnjice su: kako se osloboditi duboko umora kojeg smo nagomilali godinama u suludom ritmu svakodnevnih poslovnih i osobnih obveza? Kako se osloboditi stresa?

Na današnjem tržištu u zadnjih 15 – 20 godina pojavile su se brojne organizacije koje nude razne antistres programe, no ponekad je teško razlučiti koji su od tih organizacija, pojedinanca prodavači magle, a kada su to stručnjaci obučeni za prenošenje znanja o metodama za opuštanje i oslobađanje stresa. Iza tehnike Transcendentalne meditacija stoje ekstenzivna znanstvena istraživanja, i ogromni timovi priznatih znanstvenika.

 

U uvodnom dijelu predavanja ćete čuti o dobrobitima Transcendentalne meditacije koja su znanstveno potvrđena u više od 700 znanstvenih istraživanja tijekom 40 godina, u više od 30 zemalja i u više od 200 znanstvenih institucija, uključujući Harvard School, Stanford University of Chicago, Universtiy of California of Los Angeles. Dobrobiti Transcendentalne meditacije se rasprostiru na mentalni potencijal, zdravlje, društvene odnose, i temelje svjetskog mira. U pripremnom dijelu predavanja će te čuti o prirodi vježbe, mehanizmu vježbe, principima, jedinstvenosti i detaljima vježbe. Tehnika Transcendentalne meditacije  se ne veže ni uz kakvu religiju, filozofiju, spiritualizam ili iscjeljiteljstvo. To je jednostavna tehnika dubokog odmora za oslobađanje stresa, koja se prakticira dva puta dnevno po 20 min udobno sjedeći, odmor koji se stječe za vrijeme prakticiranja tehnike je tri puta dublji od sna.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.