UZ BOK ROVINJU I RABU: Šibenik među tri najbolje ovogodišnje turističke destinacije

Grad Šibenik je u kategoriji velikih turističkih  destinacija nominiran zajedno s Rovinjem i Rabom za ovogodišnju nagradu Hrvatske turističke zajednice.

U organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice, u Opatiji  se, 16. i 17. listopada, održavaju Dani hrvatskog turizma 2014., središnji godišnji susret hrvatskih turističkih djelatnika, na kojem sudjeluju i šibenski gradonačelnik, ujedno i predsjednik TZ Grada Šibenika, Željko Burić i direktor Ureda Turističke zajednice Grada Šibenika Dino Karađole.

-Nominacija među tri najbolje turističke destinacije veliki je uspjeh i motiv za daljnji rad na projektima koji će Šibenik iz godine u godinu još snažnije pozicionirati na karti nezaobilaznih turističkih destinacija –  kazao je gradonačelnik Burić.

Svečana dodjela nagrada u akcijama „18. Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku 2014.“ Hrvatske gospodarske komore te “Čovjek – ključ uspjeha u turizmu 2014.” i „Hrvatska turistička nagrada“ Hrvatske turističke zajednice odvijat će se tijekom dvije večeri (16. i 17. listopada).

– Šibenik je zasluženo u društvu najboljih; iz godine u godinu bilježimo porast broja turista i noćenja, te kontinuirano stvaramo turističku infrastrukturu, a po broju i kvaliteti manifestacija smo, s obzirom na veličinu destinacije, među najboljima u Hrvatskoj – kazao je direktor šibenskog TZ-a Dino Karađole.

Akcijom “Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku“ potiče se konkurentnost i podizanje razine kvalitete ponude proizvoda i usluga tvrtki i pojedinaca u turističkom sektoru hrvatskog gospodarstva. Nominacijom i dodjelom nagrada i priznanja najboljim turističkim destinacijama, hotelima, kampovima, marinama, plažama, kao i istaknutim pojedincima i institucijama stvara se pozitivna kompetitivnost na sve zahtjevnijem turističkom tržištu. Akcija „Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku“ tradicionalno se provodi uz pomoć strukovnih udruga, Udruge poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske i Kamping udruženja Hrvatske, te Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, Udruženja marina pri HGK i Ministarstva zaštite okoliša i prirode, a od prošle godine akciji ocjenjivanja destinacija pridružila se i Hrvatska turistička zajednica. Za vrijeme manifestacije „Dani hrvatskog turizma“ Hrvatska gospodarska komora tradicionalno organizira i 14. po redu „Hrvatski turistički forum“. Tema ovogodišnjeg Foruma „Trendovi i digitalni izazovi u turizmu“ usmjerena je na predstavljanje inovacija u turističkoj industriji kroz tematizirana predavanja renomiranih međunarodnih stručnjaka iz područja znanosti i gospodarstva.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.