VEČERAS FREETULADA: Devet rivala u lovu na Zlatnu fritulu

Danas će se u 19.30 sati na Kraljevu dvoru održati druga po redu Freetulada – gurmansko natjecanje u friganju fritula na dan Proslave. U lovu na gastronomsku nagradu – Zlatnu fritulu devet je prijavljenih timova, među kojima i onaj Turističke zajednice grada Šibenika koja brani prošogodišnji, pobjednički naslov.

Žiri zadužen za odabir najukusnije okruglice predvodi svestrani Željko Krnčević, a uz njega će se stručnoj procjeni pridružiti nepce Jose Smolića, predsjednika obrtničke komore Šibensko-kninske županije, šibenskog gurmana Siniše Gulina, baštinika klapske tradicije i Danijela Milete. Dogradonačelnik će se, nakon sudjelovanja u odabiru Zlatne fritule, pridružiti Kraljevoj straži – DJ kolektivu Kraljevog dvora u odabiru najboljih novovalnih pop-rock uspješnica 80-ih i 90-ih godina prošloga stoljeća.

Podsjećamo, danas se obilježava Proslava ili Osmine, stoljetni vjerski običaj kojim započinje tjedan uoči Božića ponoćnom zvonjavom sa svih crkvenih zvonika, a danas je sačuvan još jedino u Šibeniku. Proslava je ujedno označavala dan u godini kada bi se prvi puta spravljale fritule, tradicionalna božićna slastica.

Bilo da ste natjecatelj, degustator, ljubitelj dobre glazbe ili sve to pomalo, do ponoćnih zvona Proslave najljepše će večeras zasigurno biti u parku.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.