Veleposlanik Kraljevine Švedske Lars Schmidt u posjetu Šibeniku

U Šibeniku danas boravi veleposlanik Kraljevine Švedske u Republici Hrvatskoj, Njegova Ekselencija gospodin Lars Schmidt. U sklopu posjete u Uredu župana  upriličen je zajednički susret sa županom Goranom Paukom i gradonačelnikom Šibenika Željkom Burićem. Na sastanku se razgovaralo o razvojnim potencijalima Grada i Županije, te mogućnostima povezivanja naših dviju zemalja kroz fondove Europske unije.

„ Hrvatska je cijenjena zemlja u našim nacionalnim okvirima, te se iz godine u godinu bilježi porast švedskih turista na hrvatsku obalu. Zelena industrija i zdravstvo, kao i regionalna suradnja potencijalne su poveznice Švedske i Hrvatske’, rekao je na današnjem sastanku Lars Schmidt.

Gradonačelnik Željko Burić predstavio je potencijale Šibenika s naglaskom na osnivanju  sveučilišnog studija i projekta koji se provodi u suradnji s jednom od nordijskih zemalja.

‘Obrazovani kadar kao  podloga  gospodarskom razvoju budućnost je Šibenika;zelena industrija, gospodarenje otpadom, neiskorišteni  vojni prostori te prostori  nekadašnje tvornice TEF potencijali su šibenskog razvoja.’, rekao je Burić naglasivši i razvoj zdravstvenog turizma kao jedan od prioriteta Šibenika.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.