Veleučilište u Šibeniku provodi seminar i stručni ispit za voditelje poslovnice i turističke vodiče

Ilustracija

Veleučilište u Šibeniku organizira i provodi seminar te stručni ispit za voditelje poslovnice i turističke vodiče za područje Šibensko-kninske županije. Prijave i upisi se odvijaju do 23. prosinca 2015. godine. Cijena seminara za turističkog vodiča iznosi 5.700 kuna, voditelja poslovnice 4.800 kuna, a polaznici mogu platiti i oba seminara po cijeni od 8.600 kuna ili samo posebni dio seminara 1.850 kuna.

Pravo na 20% popusta na opći i posebni dio programa imaju studenti Veleučilišta u Šibeniku. Pravo na 10% popusta na opći i posebni dio programa imaju Alumni Veleučilišta u Šibeniku.

U cijenu seminara su uključeni: predavanja, pomoćni materijali za lakše svladavanje gradiva, tri termina za izlazak na ispit.

Uplate se vrše na Veleučilište u Šibeniku, IBAN HR5824070001100162339 model i poziv na broj HR02 500 te je moguće plaćanje u dvije rate.

Osoba koja želi polagati stručni ispit dužna je prije ispita pohađati seminar za turističkog vodiča. Stručni ispit polaže se prema utvrđenom ispitnom programu.

Kandidati su uz prijavu dužni priložiti sljedeće dokumente:
 presliku identifikacijske isprave (domovnica/osobna iskaznica/putovnica),
 dokaz o najmanje završenoj srednjoj školi (obvezna potvrda o nostrifikaciji stranih svjedodžbi),
 dokaz o aktivnom znanju najmanje jednog svjetskog jezika,
 dokaz o uplati cijene seminara i ispita,
 dokaz o položenom općem dijelu ispita, ako se kandidat prijavljuje za polaganje samo posebnog dijela ispita,
 u prijavi obavezno navesti iz kojeg stranog/stranih jezika želi polagati stručni ispit. Ako kandidat u prijavi navede da želi polagati stručni ispit iz dva ili više stranih jezika dužan je uplatiti naknadu troškova seminara i stručnog ispita uvećanu za iznos od 350,00 kuna za svaki jezik (2 ili više).

O terminima održavanja predavanja i ispita prijavljeni kandidati bit će pravodobno obaviješteni.
Predavanja se provode prema programu koji je propisan u Pravilnicima, a naveden je u sljedećoj tablici:

Turistički vodič Voditelj poslovnice
                     Politički sustav Republike Hrvatske
                     Gospodaraski sustav Republike Hrvatske
                     Osnove turizma i uvod u turističko poslovanje
                      Osnove turističkog zakonodavstva
Hrvatska povijest Turističke agencije
Turistički zemljopis Hrvatske Vježbe
Kulturno – povijesni spomenici i druge znamenitosti Hrvatske
Kultura govorenja i pisanja
Strani jezik
Operativno – tehnički poslovi vođenja za turističkog vodiča
 

Pisane prijave i ostala dokumentacija predaju se neposredno na Veleučilište u Šibeniku pri upisu svakim radnim danom ili poštom (preporučeno) na adresu: Veleučilište u Šibeniku, Trg Andrije Hebranga 11, 22000 Šibenik, s naznakom „Seminar za voditelja poslovnice i turističke vodiče“.

Stručni ispiti se izvode temeljem rješenja Ministarstva turizma. Sve važeće zakone i provedbene propise iz područja ugostiteljstva i turizma možete pogledati na web stranici Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

Ostale obavijesti, obrazac prijave, upute o upisu, seminaru i ispitu, kandidati mogu dobiti kod tajnice seminara gospođe Gordane Mrdeža, tel. 022 311-062, fax: 022 216-716,
e-mail: gordana@vus.hr i na web stranicama Veleučilišta www.vus.hr.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.