VIDEO/FOTO: Mališani šibenskih škola i vrtića svojim majkama poklonili priredbu

Jučer, u četvrtak 5. svibnja, u Katoličkoj osnovnoj školi Šibenik učenici osnovnih škola i mališani iz šibenskih dječjih vrtića sudjelovali su u priredbi povodom Majčinog dana.

– Neka ova večer bude dar svim mamama svijeta, mamama koje su ovdje, a osobito onima koje su ostale kod kuće – otpočeo je program.

majcin dan katolicka skola 060516 12

majcin dan katolicka skola 060516 14

majcin dan katolicka skola 060516 10

Dobrodošlicu učenicima i roditeljima poželio je i biskup Ante Ivas, našalivši se kako je najstariji među okupljenima.

majcin dan katolicka skola 060516 16

– Ponosan sam na ovaj dan jer kao da smo zaboravili mame, nismo im posvećivali dovoljno pažnje, u neka vremena govorili smo da postoji Dan žena i tako se Majčin dan nekako izgubio,  a to je zapravo svjetski dan. Drage mame, duboko se naklanjam pred vama, vašim majčinstvom, najvećim darom kojeg je Bog dao čovjeku. Drago mi je da sam ovdje i da mogu doživjeti ovu lijepu atmosferu. Kad sam bio mali, imao sam tri mame. Najprije je mama bila jedna starija žena koju je moja mama zvala mama, a mi djeca smo je imitirali i zvali mama dok nismo naučili da  nam je baka. Druga mama je bila moja mama Iva, u znoju svoga lica odgajala je nas, svoju djecu.  A moja treća mama bila je Gospa… Mama je najsvetije biće na svetu – pričao je biskup, a potom i pročitao stihove koje je napisao svojoj majci.

majcin dan katolicka skola 060516 8

majcin dan katolicka skola 060516 6

majcin dan katolicka skola 060516 5

majcin dan katolicka skola 060516 9

Ka dite nikad nisan čuja moju mater di piva,

Nisan nikad čuja ušima poj riči materinske,

Težak je bija njezin život matere i žene,

Težakinje i domaćice.

Bila je kuvarica i metlarica i peračica i krojačica,

Rakamavala je i plela bičve i đempere,

Suknene, teple.

U poje je išla u ranu zoru, vraćala se  u suton.

Uvijek je bila umorna…

U priredbi posvećenoj majkama sudjelovali su mališani iz dječjih vrtića Brat sunce, Vidici i Kućica te učenici osnovnih škola Jurja Dalmatinca, Braće Radića, Tina Ujevića, Jurja Šižgorića i škole domaćina, Katoličke osnovne škole

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.