VIDEO/FOTO: Tijat isplovio na rođendansko putovanje: Pozdravili ga brojni čestitari

Legendarni brod Tijat jutros je isplovio prema šibenskim otocima na svoje rođendansko putovanje. Zvijezda flote Jadrolinije danas, naime, slavi svoj jubilarni, 60. rođendan. Brojni zaljubljenici u Tijat, kojima je taj brod značio životnu poveznicu između kopna i otoka, došli su danas na gat Vrulje te se ukrcali na slavljeničku plovidbu.

tijat proslava (5)

tijat proslava (7)

tijat proslava (9)

Da rođendanska proslava ne ide bez torte, zna dr. Vinko Alfier koji je na brod donio prigodnu tortu.

tijat proslava (10)

Proslavu 60-tog rođendana broda Tijat organizirala je ekipa iz grupe ‘Tijat u srcu’, a veliku podršku dala im je i Jadrolinija.

tijat proslava (2)

-Jako smo iznenađeni odazivom ljudi, ovo je više nego što smo očekivali. Jednostvano, jako smo uzbuđeni pozitivnim emocijama. Ne možemo vjerovati da brod od 37 metara može povezati toliko ljudi – kazali su nam Ivana Beban i Robert Udiljak, jedni od organizatora. Dok je Robertu majka porijeklom iz Vodica te je s djedom od malena čekao brod pa se, kako kaže, ljubav jednostavno rodila, Ivana je rodom pola Prvića pola Zlarinka.

tijat proslava (6)

-Toliko sam začarana ovim brodom da vam to teško mogu opisati. Svaki vikend, kada god mogu, sam tu. Svjesni smo da će Tijat s vremenom otići u mirovinu, ali razmišljamo da brod ovakvog tipa treba našim otocima – kaže Ivana, a Robert dodaje:

-Ne želimo da Tijat kada se umirovi ostane sistemom da se usidri i postane diskoklub. On treba biti iskorišten u turističke svrhe, stranci cijene stare brodove te ga treba iskoristiti u izvornom obliku – navodi.

tijat proslava (1)

tijat proslava (12)

tijat proslava (3)

Tijat je danas iz Šibenika isplovio na redovnoj liniji prema otocima Prviću i Zlarinu, a sigurnu plovidbu poželjela mu je i Šibenska narodna glazba.

 

tijat proslava (8)

Na otocima će legendarni brod dočekati ostali čestitari, a zatim će se rođendanska proslava nastaviti u Vodicama gdje će fotograf Šime Strikoman snimiti milenijsku fotografiju.

tijat proslava

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.