Vidović čestitao Praznik rada: Unatoč najavljenoj kiši, sutra će dijeliti karanfile

 

Franko Vidović, predsjednik GO SDP-a Šibenik uputio je čestitku povodom 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada

Prvi je svibanj od svog začetka bio simbol borbe za radnička prava i izraz radničke solidarnosti, za što se SDP kao stranka snažno zalaže. Praznik rada obilježava se od 1889. godine kao spomen na velike radničke demonstracije u Chicagu 1. svibnja 1886. godine, kada je u sukobima s policijom poginulo više od dvije stotine radnika. Demonstracije su održane radi zahtjeva za osamsatnim radnim vremenom, što je postignuće koje je danas, 130 godina kasnije, u Hrvatskoj ugroženo, s obzirom na najave aktualne Vlade o uvođenju 9-satnog radnog dana, kaže.

Želimo da ovaj praznik provedete u ugodnom društvu, opuštenoj atmosferi i odličnom raspoloženju. Također, želimo Vam mnogu uspjeha u životu i radu uz nastojanje da zajedničkim snagama izgradimo bolji i ljepši Šibenik u kojem će svaki pojedinac imati jednake mogućnosti da dostojno živi od svog poštenog i predanog rada, stoji u čestitki.

GO SDP Šibenik i ove će godine, unatoč najavama nepovoljnih vremenskih prilika, u gradu Šibeniku dijeliti prigodne karanfile

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.