Vidović gradonačelniku: Od plaže Banj radite kulisu za snimanje ‘Strave u ulici brijestova’

Šef šibenskog SDP-a Franko Vidović priopćenjem je reagirao na najave Gradske uprave kako će se na plaži Banj posaditi stabla brijestova, kao i na nedavnu akciju tvrtke Zelenilo kojoj je troska s TEF-a poslužila kao gnojivo za pitare na šibenskoj rivi.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Gospodo Burići, ne valja vam posao. Znate li u kojem smjeru razvijati prevrijedan prostor gradske plaže Banj, proglašene jednom od 10 najljepših gradskih europskih plaža, koji smo vam ostavili na upravljanje?
Iz dana u dan vidljivo je da ne. Nakon financijske devastacije u vidu aneksiranja ugovorenih iznosa radova, na štetu svih građana grada Šibenika, nastavljate s vizualnom devastacijom. Istu ste započeli postavljanjem sprava za vježbanje na za to neprimjerenom mjestu (dobar dio istih danas je devastiran), da bi to okrunili alejom brijestova, bez konzultiranja struke i projektanta plaže i plažnog objekta.
Umjesto da plažu širite dalje, da objekte oko plaže stavite u funkciju razvoja turizma (tzv. narančastu zgradu uredite u hostel), opijeni filmskom slavom radite kulisu za snimanje „Strave u ulici brijestova“. Umjesto da trosku, koju ste nota bene odmah po preuzimanju vlasti ekspresno riješili s prostora TEF-a na Bikarac, koristite za tamponiranje sustava odvodnje ili radove na Bikarcu, s ponosom je izlažete po gradskoj rivi.
Zar je to vizija kojom želite probuditi grad? I gdje je sada naš zabrinuti župan kojem je otpad, koji je prije bio opasan za Šibenčane, postao organsko gnojivo na šibenskoj rivi kojom svakodnevno odlazi na posao.
Očigledno HDZ sve što dotakne pretvori u zlato pa premda to bila i troska.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.