VIDOVIĆ O BURIĆEVOJ VLASTI: Nisu napravili ništa. Nula. Zero!

Šibenski SDP skandaloznom je nazvao konferenciju za medije gradonačelnika Željka Burića povodom dvije godine mandata jer se ista održala u prostorijama HDZ-a. Tjedan dana nakon te presice, prvi čovjek šibenskog SDP-a Franko Vidović i gradski vijećnik Joško Šupe stali su pred medije te se osvrnuli na dvogodišnji mandat Burićeve administracije.

-U povijesti Šibenika nije viđeno da se o radu Gradske uprave izvještava iz stranačkih prostorija. Pa valjda Burić nije gradonačelnik samo članova HDZ-a i onih koji su za njega glasali. Valjda gradonačelnik polaže računa svim građanima, a ne samo članovima HDZ-a. Minimum pristojnosti zahtjeva da se konferencija za medije o, nazovimo, uspjesima gradske vlasti održi u prostorijama Grada Šibenika, knjižnici ili vijećnici – poručio je Vidović. Predsjednik šibenskog SDP-a potom je nabrojao niz projekata koje Burićeva vlast, unatoč predizbornim obećanjima, nije ostvarila.

-Govorili su da će se boriti za svako radno mjesto, a posebice u TLM-u, a od pomoći TLM-u nema ni ‘p’. Ne samo to, nego gradonačelnik ne želi razgovarati s radnicima TLM-a, 800 radnih mjesta njega ne zanima. Na Podima se ništa ne događa, slavodobitno su najavljivali Sajam automobila, a i sami znate što je s njim – osvrnuo se Vidović.

Stara gradska jezgra nije revitalizirana već su poskupjele cijene parkinga, upropašten je NK Šibenik, Terraneo koji je u Šibenik dovodio i do 30 tisuća ljudi je propao, u projektu POS-a nisu se pomakli s mjesta, od plaže Podsolarsko ništa, hodajući cirkus, odnosno, kolegij je čisti PR koji troši strašno puno novca, program na tvrđavi sv. Mihovila je ispod prosječan te se utapa u sivilo – nabrajao je svoje zamjerke aktualnoj vlasti SDP-ovac.

-Osim toga niti jedan projekt nije njihov. Odgovorno tvrdim, svi projekti o kojima su govorili na presici su započeli za vrijeme bivše vlasti. Ništa novo nisu napravili. Ništa. Nula. Zero – zaključio je Vidović.

Joško Šupe, s druge strane, osvrnuo se na financijske učinke dvogodišnjeg mandata gradske vlasti.

-U dvije godine novozaposlene su 42 osobe, što u gradskoj upravi, što u gradskim tvrtkama. Troškovi zaposlenih povećani su za 3,8 milijuna kuna. Materijalni rashodi uvećani su za 13 milijuna kuna, a najviše se troši na intelektualne i osobne usluge, čak 3,8 milijuna kuna. Na PR se troši 2,8 milijuna kuna da bi sve izgledalo lipo, divno i krasno. Jedan od prvih poteza bila je povećanje komunalne naknade Šibenčanima, a onda iz gradske uprave pozivaju građane da kose i uređuju gradske ulice. Pitamo se gdje su novci od komunalne naknade? Kada ovako racionalno upravljaju nije ni čudo da smo lani imali manjaka od 14 milijuna kuna prihoda – poručio je Šupe.

SDP-ovci su na koncu zaključili kako ‘ova vlast nema sluha za građane niti ima ideju u kojem bi pravcu trebalo krenuti’.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.