Vidović povodom obljetnice oslobođenja od fašizma: Crnokošuljašima poručujemo – no passaran!

Šibenik danas obilježava 71. godišnjicu oslobođenja od fašizma. Tim povodom predsjednik šibenskog SDP-a Franko Vidović građanima je čestitao Dan oslobođenja.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Današnji datum, 3. studenog, iznimno je značajan u povijesti našeg grada. Stvorio je preduvjete i označio početak jedne od najintezivnijih faza razvoja ovog grada i cijelog šibenskog kraja, svrstao nas je na stranu pobjednika i istinskih boraca za slobodu, jednakost i pravdu.

Doprinos koji su Šibenke i Šibenčani dali borbi protiv fašizma daje nam za pravo da u svakoj prilici s ponosom možemo istaknuti kako su ovaj grad i njegovi stanovnici u najtežim trenutcima svjetske povijesti znali odabrati pravu stranu.

Naš grad i naša Domovina iznikli su na temeljima antifašizma i Domovinskog rata. Neka je svima koji su svoje živote dali u antifašističkoj borbi i u Domovinskom ratu vječna slava i hvala!

U današnjem vremenu, nažalost, pojavljuju se i brojni „crnokušuljaši“, brojni nepoznavatelji povijesti koji bez trunke poštovanja dopuštaju sebi da prikazuju nemile događaje tih godina u svom pozitivnom svjetlu. Takve pojave nećemo i ne smijemo dopustiti. Poručujemo im jasno „NO PASSARAN“  jer u današnjem modernom društvu i vremenu nema mjesta za one koji su protiv slobode, solidarnosti, jednakosti i pravde.

Mi smo protiv ugnjetača i njihovih pomagača! Jednako kao što su bili i naši preci prije sedamdeset godina, tako i mi danas.

Antifašizam u Šibeniku i u Hrvatskoj, utkan je u Ustav Republike Hrvatske, te se tim povijesnim odabirom s pravom možemo ponositi.

Svim građankama i građanima grada Šibenika čestitamo Dan oslobođenja – Sretno živi u slobodi voljeni grade!

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.