Vidović: Preimenovanje Poljane bit će jedna od većih hrvatskih bedastoća

Nakon uklanjanja biste Josipa Broza Tita s Pantovčaka, koje je naložila nova hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, preimenovanje šibenske Poljane na način da se Titovo ime izdvoji iz imena glavnog šibenskog trga bit će jedna od većih hrvatskih bedastoća, kazao je čelnik šibenskog SDP-a Franko Vidović, odgovarajući na inicijativu šibenskog HRAST-a.

– Osim što je osnovana na temeljima Domovinskog rata, jedna od bitnih odrednica ove zemlje, kao i čitave Europe, jest i antifašistička borba. Nemoguće je čovjeka koji je bio na čelu antifašističkog pokreta od tog pokreta odvajati, ma kakvo bilo naše opredjeljenje, jednako kao što je Franju Tuđmana nemoguće odvojiti od Domovinskog rata. Na koncu, u antifašističkoj borbi su ginuli i Hrvati, i Dalmatinci, i Šibenčani. Kao što prihvaćam Franju Tuđmana za mog prvog predsjednika i u to vrijeme vrhovnog zapovjednika, prihvaćam i Josipa Broza Tita sa svim njegovim zaslugama. Umjesto da Hrvatska valorizira svoje velikane i povijesne ličnosti, marginaliziramo pojedince čije zasluge priznaje čitav svijet. Zbog svega toga nameće mi se objektivno pitanje u kojem smjeru uopće idemo – kaže Vidović. Nastavlja kako iz svega može zaključiti jedino kako HDZ i njegovi koalicijski partneri ovom pričom pokušavaju sakriti svoju vlastitu nesposobnost da naprave nešto konkretno. Kad nemaju, kaže Vidović, ideju na koji će način pokrenuti lokalno gospodarstvo tada posežu u prošlost, na teme kojima samo izazivaju podjelu i koje su odavno zastarjele.

– Na taj način samo pokrivaju svoju nesposobnost – tvrdi Vidović, navodeći kako SDP nikad neće podržati ovaj prijedlog ako on dođe do Gradskog vijeća

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.